Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
: استادیار، گروه علوم تربیتی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران ، esmaeilineda40@gmail.com
چکیده: (290 مشاهده)
زمینه و هدف: یادگیری سازمانی، فرایند یافتن خطاها و اشتباهات و رفع اصلاح آنها است، که از طریق بینش مشترک الگوهای ذهنی و دانش حاصل میشود و بر تجربه و آگاهیهای گذشته و رویدادهای پیشین استوار است، از این رو هدف پژوهش حاضر، بررسی وضعیت مولفه های سازمان یادگیرنده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری است.
روش کار: این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی بوده که از روش زمینه یابی بهره گرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری که در سال 1401 در این مرکز مشغول به کار بودند. که بر اساس آمار تعداد کل کارکنان 51 نفر اعلام شده است و با استفاده از جدول برآورد حجم نمونه کرجسی و مورگان، تعداد 44 نفر از کارکنان با شیوه نمونهگیری طبقهای برحسب جنسیت انتخاب شدند. دراین پژوهش جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه استاندارد سنجش ویژگیهای سازمانهای یادگیرنده قربانی زاده بسته پاسخ در مقیاس 5 گزینهای لیکرت استفاده شد. جهت اطمینان از پایایی، با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ پایایی پرسشنامه برابر 88/0 محاسبه گردید. روش های آمار توصیفی (محاسبه فراوانی، درصد فراوانی و نمودار ستونی) و آمار استنباطی (آزمون t تک متغیره و آزمون فریدمن) از طریق برنامه SPSS20 استفاده شده است.
یافتهها: باتوجه به مقدار آزمون(99/40) و سطح معناداری بدست آمده کوچکتر از 05/0
میباشد، بنابراین نتیجه میشود بین میانگین وضعیت مولفه های سازمان یادگیرنده (68/4) و میانگین نظری(3) تفاوت معناداری وجود دارد.
نتیجهگیری: با استفاده از نتایج پژوهش وضعیت مولفههای سازمان یادگیرنده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سطح مطلوبی قرار دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی