جلد 30، شماره 6 - ( 6-1402 )                   جلد 30 شماره 6 صفحات 405-396 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.202

toozandehjani Z, Rezaee Noor J, Falah Shams M. Analyzing the Factors Affecting the Performance and Innovation of the Organization in Software Development Companies with Regard to the Role of Knowledge Management and Intellectual Capital based on Hybridization Technique. RJMS 2023; 30 (6) :396-405
توزنده جانی زهره، رضایی نور جلال، فلاح شمس میرفیض. واکاوی عوامل موثر بر عملکرد و نوآوری سازمان در شرکت‌های توسعه نرم‌افزار با توجه به نقش مدیریت دانش و سرمایه فکری مبتنی بر تکنیک فراترکیب. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (6) :396-405

دانشیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم ، J.rezaee@qom.ac.ir
زمینه و هدف: مدیریت دانش نقش مهمی در نوآوری و عملکرد سازمان­ها دارد لذا هدف اصلی این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر عملکرد سازمانی و نوآوری سازمانی بر اساس سرمایه فکری با نقش میانجی مدیریت دانش در شرکت­های توسعه نرم­افزار بود.
روش کار: با به کارگیری رویکرد مرور سیستماتیک و فراترکیب کیفی به تحلیل نتایج و یافته­های محققین قبلی پرداخته و با انجام گام­های هفت گانه روش ساندلوسکی و باروسو، مدل مفهومی عوامل مؤثر بر عملکرد سازمان و نوآوری سازمان دسته بندی شده است.
یافته‌ها: بر اساس کدگذار ی سه مرحله­ا­ی این عوامل در ۶ مقوله اصلی و ۴۹ کد محوری تحلیل و دسته بندی شدند. برای سنجش پایایی و کنترل کیفیت مطالعه حاضر از روش کاپا استفاده شد. ضریب کاپای محاسبه شده برابر با 76/0 بوده که در سطح توافق معتبر قرارگرفته است. نتایج نشان دادند عوامل مؤثر بر عملکرد و نوآوری سازمان عبارتند از: عوامل فردی، عوامل سازمانی، عوامل فناوری و فناوری هوشمند، دانش، پویایی و چابکی، آموزش و یادگیری.
نتیجه‌گیری: با توجه به تاثیر نوآوری و مدیریت دانش بر نوآوری و عملکرد شرکت­های توسعه نرم­افزار در ایران پیشنهاد می­شود شرکت­های این حوزه با تقویت اقدامات مرتبط با نوآوری و مدیریت دانش، در بهبود عملکرد خود گام مهمی بردارند.