Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.115
Clinical trials code: 0
Bolori A, Shalchi B, Azmoudeh M. Effectiveness Comparison of Self-Regulated Learning Strategies and Cognitive Emotion Regulation on Academic Excitement and Academic Well-Being of Secondary High School Students. RJMS 2024; 31 (1) :1-11
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8435-fa.html
بلوری افسانه، شالچی بهزاد، آزموده معصومه. مقایسه اثر بخشی آموزش راهبردهای یادگیری خود تنظیمی و تنظیم شناختی هیجان، بر هیجانات تحصیلی و بهزیستی تحصیلی دانشآموزان دوره دوم متوسطه. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-11
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8435-fa.html
دانشیار، گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، shalchi.b@gmail.com
چکیده: (329 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه باهدف تعیین مقایسه اثربخشی آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و تنظیم شناختهیجان، بر هیجانات تحصیلی و بهزیستی تحصیلی دانشآموزان دوم متوسطه انجام شد.
روشکار: پژوهش از نوع نیمهتجربی و جامعه آماری شامل دانشآموزان دوره دوم متوسطه تبریز میباشد، که به تعداد60 نفر با روش نمونهگیری خوشهای انتخاب و به عنوان نمونه تحقیق بطور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. دانش آموزان هر سه گروه پرسشنامههای راهبردهای انگیزشی و خودتنظیمی برای یادگیری پینتریچ و دیگروت (MSLQ )، تنظیم شناختیهیجان گرانفسکی و همکاران (CERQ)، هیجان تحصیلی پکران وهمکاران، بهزیستی تحصیلی AWBQ را در پیشآزمون و پس ازمون تکمیل نمودند. گروههای آزمایش یک و دو، طی 16 جلسه یک و نیم ساعته آموزش راهبردهای یادگیری خود_تنظیمی و آموزش تنظیم شناختی هیجان را دریافت کردند.
یافتهها: با توجه یافتهها پژوهش مشاهده شد که مقدار آمارهی F برای متغیر مستقل (گروه) برابر 975/224 و مقدار Sig آن برابر 000/0 است. چون مقدار Sig کمتر از 01/0 است؛ لذا بین گروههای آزمایشی 1، آزمایشی 2 و کنترل در میزان بهزیستی تحصیلی دانشآموزان تفاوت معناداری وجود دارد. لازم به توضیح است که مقدار مجذور اتا برای متغیر گروه در جدول فوق نشاندهندهی آن است که 9/88 درصد تغییرات نمرات گروههای آزمایشی A و آزمایشی B در متغیر بهزیستی تحصیلی ناشی از آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی و آموزش تنظیم شناختیهیجان است.
نتیجهگیری: دادهها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس (ANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشانگر این میباشد که در پاندمی کرونا هیجانات تحصیلی مثبت در گروههای آزمایش نسبت به گروه کنترل افزایش و هیجانات تحصیلی منفی کاهش داشته است اما تاثیر آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بیشتر از آموزشهای تنظیم شناختیهیجان بود. بهزیستی تحصیلی نیز در هر دو گروه افزایش یافته اما تاثیر آموزشهای تنظیم شناختیهیجان بیشتر از آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بوده است. با توجه به تغییر روش آموزش و یادگیری، در کنار آموزشهای معمول کلاسی، آموزشهای مکمل مناسب ضروری میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی