جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1403.115
Clinical trials code: 0


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bolori A, Shalchi B, Azmoudeh M. Effectiveness Comparison of Self-Regulated Learning Strategies and Cognitive Emotion Regulation on Academic Excitement and Academic Well-Being of Secondary High School Students. RJMS 2024; 31 (1) :1-11
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8435-fa.html
بلوری افسانه، شالچی بهزاد، آزموده معصومه. مقایسه اثر بخشی آموزش راهبردهای یادگیری خود تنظیمی و تنظیم شناختی هیجان، بر هیجانات تحصیلی و بهزیستی تحصیلی دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-11

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8435-fa.html


دانشیار، گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، shalchi.b@gmail.com
چکیده:   (364 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه باهدف تعیین مقایسه اثر­بخشی آموزش راهبردهای یادگیری خود­تنظیمی و تنظیم ­شناخت­هیجان، بر هیجانات تحصیلی و بهزیستی تحصیلی دانش­آموزان دوم متوسطه انجام شد.
روش­کار: پژوهش از نوع نیمه­تجربی و جامعه آماری شامل دانش­آموزان دوره دوم متوسطه تبریز می­باشد­، که به تعداد60 نفر با روش نمونه­گیری خوشه­ای انتخاب و به عنوان نمونه تحقیق بطور تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. دانش آموزان هر سه گروه پرسشنامه­های راهبردهای انگیزشی و خودتنظیمی برای یادگیری پینتریچ و دیگروت (MSLQ )، تنظیم شناختی­هیجان گرانفسکی و همکاران (CERQ)­، هیجان تحصیلی پکران وهمکاران، بهزیستی تحصیلی AWBQ را در پیش­آزمون و پس ازمون تکمیل نمودند. گروه­های آزمایش یک و دو، طی 16 جلسه یک و نیم ساعته آموزش راهبردهای یادگیری خود_تنظیمی و آموزش تنظیم شناختی هیجان را دریافت کردند.
یافته­ها: با توجه یافته­ها پژوهش مشاهده شد که مقدار آماره­ی F برای متغیر مستقل (گروه) برابر 975/224 و مقدار Sig آن برابر 000/0 است. چون مقدار Sig کمتر از 01/0 است؛ لذا بین گروه­های آزمایشی 1، آزمایشی 2 و کنترل در میزان بهزیستی تحصیلی دانش­آموزان تفاوت معناداری وجود دارد. لازم به توضیح است که مقدار مجذور اتا برای متغیر گروه در جدول فوق نشان‌دهنده‌ی آن است که 9/88 درصد تغییرات نمرات گروه­های آزمایشی A و آزمایشی B در متغیر بهزیستی تحصیلی ناشی از آموزش راهبردهای یادگیری خود­تنظیمی و آموزش تنظیم شناختی­هیجان است.
نتیجه­گیری: داده­ها با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس (ANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشانگر این می­باشد که در پاندمی کرونا هیجانات تحصیلی مثبت در گروه­های آزمایش نسبت به گروه کنترل افزایش و هیجانات تحصیلی منفی کاهش داشته است اما تاثیر آموزش راهبردهای یادگیری خود­تنظیمی بیشتر از آموزش­های تنظیم شناختی­هیجان بود. بهزیستی تحصیلی نیز در هر دو گروه افزایش یافته اما تاثیر آموزش­های تنظیم شناختی­هیجان بیشتر از آموزش راهبردهای یادگیری خودتنظیمی بوده است. با توجه به تغییر روش آموزش و یادگیری، در کنار آموزش­های معمول کلاسی، آموزش­های مکمل مناسب ضروری می­باشد.
متن کامل [PDF 1093 kb]   (77 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb