جلد 29، شماره 12 - ( 12-1401 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 536-529 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: A-10-7335-1
Ethics code: A-10-7335-1
Clinical trials code: A-10-7335-1

Sokhandani A H, Safari Jafarloo H R, Ahmadi E, Afrozeh M S. Prioritizing Factors Affecting Talent and Health in Sports. RJMS 2023; 29 (12) :529-536
سخندانی امیر حسین، صفری جعفرلو حمیدرضا، احمدی عباداله، افروزه محمد صادق. اولویت بندی عوامل موثر بر استعدادیابی و سلامت در ورزش. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :529-536

دانشیار گروه علوم ورزشی، واحد جهرم ، دانشگاه جهرم، جهرم ، ایران ، hamidsafari83@yahoo.com
زمینه و هدف: امروزه ورزش پدیده ای اجتماعی و ابزاری برای تغییرات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است. هدف از انجام تحقیق حاضر اولویت­بندی عوامل موثر بر استعدادیابی و سلامت در ورزش بود.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی از نوع آمیخته و ترکیبی از دو روش کیفی و کمی و از نظر هدف کاربردی می‌باشد. جامعه آماری در بخش کیفی تحقیق کلیه خبرگان دارای تجربه ی مدیریت ورزشی و اشراف کامل فنی به واترپلو استان فارس بودند، تعداد 20 نفر صورت هدفمند به عنوان نمونه تحقیق جهت شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای استعدادیابی در ورزش واترپلو و همچنین تدوین راهبردها، ماموریت ها و استراتژی ها  انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی نیز کلیه ذی نفعان و مخاطبان اصلی ورزش واترپلو در استان فارس بودند که 160 نفر به عنوان نموته تحقیق انتخاب شدند و به سوالات پرسشنامه استخراج شده از فرایند مصاحبه های کیفی، پاسخ دادند.
یافته‌ها: نمره نهایی ماتریس ارزیابی داخلی کمتر از 5/2 است که این به معنای برتری ضعف ها برقوت ها است و همچنین نمره نهایی ماتریس ارزیابی عوامل خارجی  کمتر5/2 است که این به معنی برتری تهدید ها برفرصت ها می باشد و سپس با نشان دادن این نمرات در ماتریس swot مشخص شد که وضعیت راهبردی استعدادیابی هیات واتر پلو استان فارس در موقعیت WT قراردارد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج توصیه می¬شود جهت پیشبرد استعدادیابی و سلامتی در واترپلو از راهبردهای تدافعی استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: سلامت، استعدادیابی، ورزش
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش