جلد 29، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 423-416 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 01

Heydarpanah A, Taheri A, Ghasemizad A. Behavioral Pathology of Championship Sports from the Point of View of Managers and Athletes. RJMS 2023; 29 (11) :416-423
حیدرپناه علیرضا، طاهری عبدالمحمد، قاسمی زاد علیرضا. آسیب شناسی رفتاری ورزش قهرمانی از دیدگاه مدیران و ورزشکاران. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (11) :416-423

دانشیار گروه مدیریت آموزشی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران ، abdolmohamadtaheri4520@iran.ir
زمینه و هدف: خلاهای موجود در ورزش قهرمانی در ابعاد مختلف ذهنیت تمامی دست اندرکاران را مشغول ساخته است و رهایی از این مشغولیت مستلزم تحقیقات میدانی به جهت آسیب شناسی ورزش قهرمانی در راستای حل مشکلات موجود در این بستر می­باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه آسیب شناسی ورزش قهرمانی از دیدگاه مدیران و ورزشکاران انجام شد.
روش کار: جامعه آماری این تحقیق کلیه ورزشکاران و مدیران اداره کل ورزش و جوانان استان فارس بودند. برای تعیین حجم نمونه مورد مطالعه به استناد مبانی نظری معادلات ساختاری حداقل حجم نمونه نفر از ورزشکاران و مدیران بصورت نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای انتخاب شد. جهت جمع آوری داده­ها از پرسشنامه آسیب شناسی ورزش قهرمانی مدیران نوری و همکاران (1397) و پرسشنامه ورزش قهرمانی ورزشکاران محقق ساخته (1398) استفاده شده است.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که از دیدگاه مدیران قویترین رابطه بین مولفه­ها و متغیر آسیب شناسی ورزش قهرمانی، مولفه ساختاری می­باشد و از دیدگاه ورزشکاران قویترین رابطه بین مولفه­ها و متغیر آسیب شناسی ورزش قهرمانی، متغیر زمینه­ای می­باشد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان اذعان داشت که از دیدگاه ورزشکاران بیشترین آسیب مربوط به عوامل زمینه­ای در وزارت ورزش و جوانان استان فارس بوده است، لذا برنامه­هایی جهت تغییر باورها و نگرش­های فردی و اجتماعی در دستور کار مسئولین قرار گیرد. همچنین از دیدگاه مدیران بیشترین آسیب مربوط به عوامل ساختاری در وزارت ورزش و جوانان استان فارس بوده، لذا تغییر در مولفه­های عوامل ساختاری، ضروری می­باشد.