جلد 29، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 371-362 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: این مقاله برگرفته از رساله دکتری میباشد
Ethics code: این مقاله برگرفته از رساله دکتری میباشد
Clinical trials code: این مقاله برگرفته از رساله دکتری میباشد

Nikbaksh H, Hashemzehi N, Malekian N. Analysis of the Effect of Virtual Bullying and Passion for Cyberspace Couples' Unconventional Communication. RJMS 2023; 29 (11) :362-371
نیک بخش هلن، هاشم زهی نوروز، ملکیان نازنین. تحلیل اثر زورگویی مجازی و اشتیاق به فضای مجازی بر ارتباط نامتعارف زوجین. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (11) :362-371

استادیار، گروه علوم اجتماعی و ارتباطات، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، No_hashemzehi@yahoo.com
زمینه و هدف: خانواده ایفاگر مهم­ترین نقش در جامعه است. یکی از تحولاتی که بنیان خانواده را سست و ناپایدار می‌سازد، ارتباط نامتعارف زوجین است. لذا هدف از انجام تحقیق حاضر تحلیل اثر قلدری مجازی و اشتیاق به فضای مجازی بر ارتباط نامتعارف زوجین در شهر تهران بود.
روش­ کار: برای انجام تحقیق کاربردی حاضر که با دو رویکرد کمی (از طریق تکمیل پرسشنامه­های اطلاعات فردی، اشتیاق (والراند و همکاران،2003)، قلدری مجازی (مینه سینی و همکاران،2011) و ارتباط نامتعارف (واتلی،2008) توسط 384 نفر از زوجین متاهل شهر تهران) و کیفی (بر مبنای گراندد تئوری و با تکنیک مصاحبه عمیق بدون ساختار، از طریق مصاحبه با 30 نفر از مردان  و زنان متأهل شهر تهران با سابقه رابطه فرا زناشویی) انجام شد.
یافته‌ها: نتایج کیفی این پژوهش نشان داد که عوامل فردی، نگرشی،ازدواج نامناسب، تعاملی/ارتباطی و عوامل محیطی در شروع رابطه نامتعارف مردان و زنان متأهل شهر تهران موثر بوده است. نتایج کمی این پژوهش نشان داد که بین اشتیاق به فضای مجازی  با قلدری مجازی رابطه معناداری وجود دارد. بین اشتیاق به فضای مجازی با روابط نامتعارف زوجین رابطه معناداری وجود دارد. بین قلدری مجازی با روابط نامتعارف زوجین رابطه معناداری وجود دارد.
نتیجه­ گیری: نتایج تایید کننده تاثیر زورگویی بر ارتباط نامتعارف زوجین می­باشد.