جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 232-222 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.IAU.AHVAZ.REC.1401.075
Ethics code: IR.IAU.AHVAZ.REC.1401.075
Clinical trials code: .

Zargani J, Ghaseminezhad Dehkordi A, Shabaninia M, Alam Z. Identifying Indicators of Physical Literacy during the Outbreak of the Corona Virus and Investigating the Development of Physical Literacy of Students. RJMS 2022; 29 (10) :222-232
زرگانی جواد، قاسمی نژاد دهکردی آتوسا، شعبانی نیا میثم، علم زهرا. شناسایی شاخصهای سواد بدنی در دوران شیوع ویروس کرونا و بررسی توسعه یافتگی سواد بدنی دانش آموزان. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :222-232

استادیار، گروه مدیریت ورزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز ، ایران ، jawadzargani4@gmail.com
زمینه و هدف: اصطلاح سواد بدنی به انگیزه، اعتماد، توان بدنی، سطح دانش و ادراکی اطلاق می­شود، که افراد به دنبال توسعه آن در طول زندگی خود، به منظور حفظ فعالیت بدنی در سطح مناسب هستند. هدف این پژوهش شناسایی شاخص­های علی سواد بدنی در دوران شیوع ویروس کرونا و بررسی توسعه یافتگی سواد بدنی دانش آموزان کشور بود.
روش کار: این پژوهش از نوع آمیخته کیفی- کمی بود. جامعه­ی آماری این پژوهش اساتید عضو هیات علمی در
رشته­های مدیریت ورزشی، رشد و یادگیری حرکتی و روان شناسی بودند که نمونه­گیری به صورت هدفمند انجام شد و با 14 مصاحبه اشباع نظری حاصل شد. در بخش کمی نیز جامعه­ی آماری دبیران ورزش بودند که معیار ورود به پژوهش داشتن مدرک کارشناسی ارشد و سابقه­ی کار حداقل پنج سال بود.
یافتهها: نتایج کدگذاری کیفی 38 کد باز، 6 کد محوری و 3 کد گزینشی بود. نتیجه­ی تحلیل سلسله مراتبی نشان داد مولفه­ی محیطی مهم­ترین عامل و به ترتیب مولفه­ی ساختاری، مولفه­ی نرم­افزاری، مولفه­ی مدیریتی، امکانات سخت افزاری و عوامل فردی به منظور سواد بدنی بود.
نتیجهگیری: نتیجه­ی تحلیل سلسله مراتبی نشان داد مولفه­ی محیطی مهم­ترین عامل و مولفه­ی فردی کم اهمیت­ترین عامل بودند که به منظور توسعه­ی سواد بدنی در دوران کرونا شناخته شدند.

واژه‌های کلیدی: سواد بدنی، ویروس کرونا، دانش آموز
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش