جلد 29، شماره 12 - ( 12-1401 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 282-275 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: این مقاله از پایان نامه ارشد استخراج شده است
Ethics code: مقاله مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد می باشد و نویس
Clinical trials code: این مقاله از پایان نامه ارشد استخراج شده است

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farahani M, Rahimi C. Predicting Anxiety Based on Ambiguity Tolerance and Self-Efficacy in Students. RJMS 2023; 29 (12) :275-282
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7503-fa.html
فراهانی معصومه، رحیمی چنگیز. پیش بینی اضطراب بر اساس قدرت تحمل ابهام و خودکارآمدی در دانشجویان. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :275-282

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7503-fa.html


دکترای روان شناسی بالینی از کشور آلمان،‌ رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، Crahimi@hotmail.com
چکیده:   (1041 مشاهده)
زمینه و هدف: اضطراب واکنشی بهنجار به تنیدگی تلقی می­شود که ممکن است به فرد در رویارویی با شرایط سخت کمک نماید. هدف از انجام تحقیق حاضر پیش بینی اضطراب بر اساس قدرت تحمل ابهام و خودکارآمدی در دانشجویان بود.
روش کار: برای انجام تحقیق توصیفی و کاربردی حاضر از بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه فرهنگیان تهران در سال تحصیلی 1394 -1393 با نمونه­گیری چند مرحله­ای 150 دانشجو با حداقل تحصیلات دانشجوی کارشناسی به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس پرسش­نامه­های تحمل ابهام مک دونالد (1970)، اضطراب بک (1998) و خودکارآمدی شرر و همکاران (1982) بین افراد نمنونه توزیع و جمع­آوری شد. نهایتا از آزمون­های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با استفاده از نرم افزار آماری SPSS جهت تجزیه و تحلیل آماری داده­ها استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد با بالا رفتن نمره قدرت تحمل ابهام و خودکارآمدی در دانشجویان میزان اضطراب آنان کاهش می‌یابد و بالعکس. همچنین با بالا رفتن نمره خودکارآمدی در دانشجویان قدرت تحمل ابهام آنان نیز افزایش می‌یابد و بالعکس. لازم به ذکر است که قدرت تحمل ابهام با ضریب تبیین (393/0) تأثیرگذاری بیشتری را در پیش‌بینی اضطراب دانشجویان به خود اختصاص داده است.
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج تحقیق توصیه می­شود مسئولین و دانشجویان جهت کاهش اضطراب به متغیرهای خودکارآمدی و قدرت تحمل ابهام توجه ویژه­ای داشته باشند.
 
متن کامل [PDF 662 kb]   (270 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb