Research code: این مقاله از پایان نامه ارشد استخراج شده است
Ethics code: مقاله مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد می باشد و نویس
Clinical trials code: این مقاله از پایان نامه ارشد استخراج شده است
دکترای روان شناسی بالینی از کشور آلمان، رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، Crahimi@hotmail.com
چکیده: (1041 مشاهده)
زمینه و هدف: اضطراب واکنشی بهنجار به تنیدگی تلقی میشود که ممکن است به فرد در رویارویی با شرایط سخت کمک نماید. هدف از انجام تحقیق حاضر پیش بینی اضطراب بر اساس قدرت تحمل ابهام و خودکارآمدی در دانشجویان بود.
روش کار: برای انجام تحقیق توصیفی و کاربردی حاضر از بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه فرهنگیان تهران در سال تحصیلی 1394 -1393 با نمونهگیری چند مرحلهای 150 دانشجو با حداقل تحصیلات دانشجوی کارشناسی به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس پرسشنامههای تحمل ابهام مک دونالد (1970)، اضطراب بک (1998) و خودکارآمدی شرر و همکاران (1982) بین افراد نمنونه توزیع و جمعآوری شد. نهایتا از آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با استفاده از نرم افزار آماری SPSS جهت تجزیه و تحلیل آماری دادهها استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد با بالا رفتن نمره قدرت تحمل ابهام و خودکارآمدی در دانشجویان میزان اضطراب آنان کاهش مییابد و بالعکس. همچنین با بالا رفتن نمره خودکارآمدی در دانشجویان قدرت تحمل ابهام آنان نیز افزایش مییابد و بالعکس. لازم به ذکر است که قدرت تحمل ابهام با ضریب تبیین (393/0) تأثیرگذاری بیشتری را در پیشبینی اضطراب دانشجویان به خود اختصاص داده است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق توصیه میشود مسئولین و دانشجویان جهت کاهش اضطراب به متغیرهای خودکارآمدی و قدرت تحمل ابهام توجه ویژهای داشته باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی