Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
استادیار، گروه تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران ، tayebisani@gmail.com
چکیده: (583 مشاهده)
زمینه و هدف: پایداری فعالیت بدنی و روانشناسی داﻣﻨﻪای ﺑﺴﯿﺎر وﺳﯿﻊ دارد ﮐﻪ یﮑﯽ از ﻣﻬﻢﺗﺮیﻦ زیﺮ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪﻫﺎی آن توجه به فعالیت بدنی و حالات روحی و روانی افراد ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. بنابراین هدف این مطالعه، بررسی نقش پایداری فعالیت بدنی و روانشناسی در پایداری نیروی انسانی بود.
روش کار: روش تحقیق با رویکرد اکتشافی میباشد. جامعه آماری در بخش کیفی شامل منابع انسانی (مدیران، اساتید، و خبرگان ورزشی) بود که نمونهگیری بر مبنای رسیدن به اشباع نظری به صورت قضاوتی انجام شد (18 نفر). جامعه آماری در بخش کمی شامل مدیران ارشد در حوزه ورزش بود که نمونه آماری به روش هدفمند و دردسترس انتخاب گردید که به تعداد 215 نفر از مدیران ارشد در حوزه ورزش بود. ابزار پژوهش شامل مصاحبههای نیمه ساختاریافته و پرسشنامه حاصل از مصاحبه بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها در بخش کیفی، از سه مرحله کدگذاری برای دستهبندی مولفههای استفاده گردید. همچنین در بخش کمی از مدلیابی ساختاری و سنجش روابط چندگانه بین متغیرها از نرمافزار smart pls استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که پایداری روانشانسی بر نیروی انسانی با ضریب مسیر 61/2 و سطح معنیداری 54/0 و نیز پایداری ورزشی بر نیروی انسانی با ضریب مسیر 07/11 و سطح معنیداری 63/0، اثرگذار هستند.
نتیجهگیری: به صورت کلی میتوان گفت که پایداری نیروی انسانی، به دو عامل پایداری فعالیت بدنی و پایداری نیروی انسانی وابستگی دارد و ﻣﺪﻳﺮان ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ از ﻃﺮﻳﻖ ارتقا پایداری و توسعه فعالیت بدنی و روانشناسی در کارکنان خود، ﺗﻮاﻧﻤﻨﺪﺳﺎزی نیروی انسانی را توسعه دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی