جلد 29، شماره 10 - ( 10-1401 )                   جلد 29 شماره 10 صفحات 257-248 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.CTB.REC.1400.088

Mafinezhad M, Nikaeen Z, Zarei A. The Role of Physical Activity in Health Development Along with the Model Presentation. RJMS 2022; 29 (10) :248-257
مافی نژاد مقدس، نیک آیین زینت، زارعی علی. نقش فعالیت بدنی در توسعه سلامتی به همراه ارایه مدل. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (10) :248-257

گروه مدیریت ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Dr.zinatnikaeen@gmail.com
زمینه و هدف: براساس تحقیقات انجام شده، ورزش در بخش‌های مختلف تاثیرگذار است. بنابراین هدف مطالعه، نقش ورزش در توسعه سلامتی به همراه ارایه مدل بوده است.
روش کار: روش تحقیق از نوع کاربردی می‌باشد. در این تحقیق دو گروه جامعه آماری وجود دارد: الف) اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه (رشته تربیت‎بدنی و دارای تحصیلات دکتری) که تعداد آنها حدودا 30 نفر میباشند و حجم مشارکت‌کنندگان این تحقیق حدودا 15-12 نفر از خبرگان بود. ب) اساتید و مربیان ورزش در دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکزی و مدرسه که تعداد آنها 81 نفر بوده و بدلیل پایین بودن تعداد مشارکت‌کننده از همگی 81 نفر برای توزیع و جمع‌آوری پرسشنامه بهره­گیری شده است. از پرسشنامه محقق ساخته که شامل 41 گویه و 6 مؤلفه ورزش و سلامتی، ورزش و آموزش، ورزش و انسجام اجتماعی، ورزش و صلح، ورزش و معلولیت، ورزش و معیشت بود، برای گردآوری داده­ها استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ورزش در سطح ورزش و سلامتی، ورزش و آموزش، ورزش و انسجام اجتماعی، ورزش و صلح، ورزش و معلولیت، ورزش و معیشت نقش مؤثری دارد که در بخش سلامتی، انجام حرکات صحیح زیرنظر کارشناسان ورزشی و در بخش ورزش و آموزش بیشترین وزن را دارد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که ورزش و آموزشی بیشترین تأثیر توسعه ورزش بر سلامتی مردم جامعه دارد، لذا آموزش فعالیت ورزشی به افراد از سنین پایین می‌تواند راهکاری مناسب جهت توسعه سلامتی در جامعه باشد.
واژه‌های کلیدی: ورزش، سلامتی، معلولیت، انسجام اجتماعی