جلد 14، شماره 54 - ( 1-1386 )                   جلد 14 شماره 54 صفحات 62-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghaddosi M, Afazel M, Seyedi M. A Survey on the Relation of Dietary Habits to Ischemic Heart Diseases . RJMS 2007; 14 (54) :53-62
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-699-fa.html
تقدسی محسن، افاضل محمدرضا، سیدی محمود. بررسی ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب. مجله علوم پزشکی رازی. 1386; 14 (54) :53-62

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-699-fa.html


چکیده:   (9465 مشاهده)

    زمینه و هدف: امروزه بیماری‌های قلب و عروق، شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر می‌باشند. هزینه سالانه بیماری‌های قلبی ـ عروقی، بخش مهمی از هزینه‌های درمانی را به خود اختصاص می‌دهد. با توجه به نقش شیوه زندگی از جمله عادات غذایی در بروز بیماری‌های قلب و عروق، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عادات غذایی با بیماری ایسکمی قلب در بیماران بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد ـ شاهدی(Case control) بوده که بر روی 400 نفر از بیماران(200 مورد مبتلا به بیماری ایسکمی قلب و 200 مورد غیر ایسکمی)، انجام گرفت. داده‌ها از طریق پرسشنامه‌ای که شامل متغیرهای سن، جنس، شغل، میزان تحصیلات، محل سکونت، تأهل، میزان مصرف نمک، میزان مصرف چربی و نوع چربی، پرخوری، استفاده از غذاهای شیرین و نشاسته‌دار، میزان مصرف میوه و سبزی، عادت به مصرف چای و قهوه، مصرف الکل، نوع گوشت مصرفی و لبنیات بود و اعتبار علمی آن، از طریق اعتبار محتوا و اعتماد آن، از طریق آزمون مجدد بدست آمده بود، جمع‌آوری گردیدند. اطلاعات بدست آمده به وسیله نرم‌افزار EP15 و با استفاده از تست مجذور کای(Chi-square) تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: در این مطالعه از 400 نفر بیمار بررسی شده، 200 نفر، بیماران ایسکمیک و مابقی، بیماران غیر ایسکمیک بودند. 70 نفر(35%) در گروه سنی 66 سال به بالا قرار داشتند و 121 نفر(7/60%) مرد، 174 نفر(87%) متاهل، 124 نفر(62%) بی‌سواد و 136 نفر(68%) ساکن شهر کاشان بودند. یافته‌ها نشان داد که بین مصرف غذای شور و ابتلا به بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنی‌داری وجود داشت(0001/0p<). همچنین بین مصرف غذای چرب با بیماری مذکور، ارتباط معنی‌داری وجود داشت(0003/0P<). بین مصرف میوه، سبزیجات، لبنیات و مواد نشاسته‌ای با ابتلا به بیماری ایسکمی، ارتباط معنی‌داری مشاهده شد(001/0P<). ارتباط بین مصرف آجیل و گوشت با ابتلا به بیماری ایسکمی قلبی، معنی‌دار بود(00001/0P<). بیماران ایسکمیک بیش از بیماران غیر ایسکمیک، سابقه مصرف الکل داشتند و بین مصرف الکل با بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنی‌داری نشان داده شد(02/0P<). ارتباط بین مصرف سیگار و شیوع بیماری ایسکمی قلبی، معنی‌دار بود(04/0P<). یافته‌ها، بین نوع روغن و کره مصرفی، پرخوری و مصرف چای و قهوه با بیماری ایسکمی قلب، ارتباط معنی‌داری نشان ندادند. نتیجه‌گیری: با توجه به نقش تغذیه در بروز بیماری ایسکمی قلب، اصلاح عادات غذایی در جهت مصرف بیش‌تر میوه، سبزیجات، لبنیات کم چرب، گوشت سفید و اجتناب از مصرف اضافه نمک، چربی، گوش قرمز و همچنین الکل، توصیه می‌شود.

متن کامل [PDF 177 kb]   (3002 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب و عروق

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb