جلد 28، شماره 2 - ( 2-1400 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 43-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1398-99
Ethics code: IR.IAU.AHVAZ.REC.1397.001

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ayashizadeh K, Galedari M. The effect of yoga training with DASH diet on plasma levels of vitamin D and calcium in female with gestational diabetes. RJMS 2021; 28 (2) :33-43
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6179-fa.html
عیاشی زاده کبری، گله داری محمد. تاثیر تمرین یوگا همراه با رژیم غذایی DASH برسطوح پلاسمایی ویتامین D و کلسیم زنان مبتلا به دیابت بارداری. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (2) :33-43

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6179-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، Researchayashizadeh@gmail.com
چکیده:   (2469 مشاهده)
زمینه و هدف: ویتامین D یکی از ریزمغذی‌هایی است که در ارتباط با مقاوت به انسولین می‌باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته ورزش یوگا به همراه رژیم غذایی DASH بر سطوح پلاسمایی ویتامین D و کلسیم زنان مبتلا به دیابت بارداری بود.
روش کار: در تحقیق نیمه تجربی حاضر 20 زن مبتلا به دیابت بارداری به سه گروه تمرین یوگا (8 نفر)، رژیم DASH (5 نفر) و تمرین همراه با رژیم (7 نفر)  تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل هشت هفته تمرینات یوگا، سه جلسه در هفته و هر جلسه نیز به مدت 60-50 دقیقه بود. رژیم غذایی DASH نیز طبق برنامه متخصصص تغذیه کنترل شد. خونگیری قبل و پس از هشت هفته مداخلات اندازه گیری شد. برای بررسی تغییرات درون گروهی و بین گروهی به ترتیب از آزمون t همبسته و تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و سطح معنی داری 05/0 P استفاده شد.
یافته‌ها: کاهش معنی داری در سطح ویتامین D در گروه تمرین (017/0 = P) و افزایش معنی داری در سطح کلسیم گروه DASH (009/0 = P) و کاهش معنی داری در قند خون ناشتا در گروه ترکیبی (019/0 = P) و DASH (008/0 = P) مشاهده شد. کاهش قند خون ناشتا در گروه ترکیبی به صورت معنی داری بیشتر از گروه DASH بود (045/0 = P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان گفت که روش های مداخله تمرین یوگا و رژیم غذایی DASH روش‌های مناسبی برای کنترل گلیسمیک در دیابت بارداری هستند.
متن کامل [PDF 756 kb]   (698 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb