جلد 26، شماره 11 - ( 11-1398 )                   جلد 26 شماره 11 صفحات 63-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shiravani Z, Tajik H, Aliakbarlu J. Antimicrobial activity of natural antimicrobial substances against Escherichia coli O157: H7. RJMS 2020; 26 (11) :53-63
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5637-fa.html
شیروانی زلیخا، تاجیک حسین، علی اکبرلو جواد. فعالیت ضد میکروبی مواد ضد میکروبی طبیعی علیه باکتری اشریشیا کولای O157: H7. مجله علوم پزشکی رازی. 1398; 26 (11) :53-63

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5637-fa.html


دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، z.shiravani682@yahoo.com
چکیده:   (2743 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به نگرانی مصرف کنندگان در مورد اثرات منفی نگه دارنده‌های شیمیایی در مواد غذایی، اخیراً تحقیقات بسیاری به منظور یافتن ترکیبات ضد میکروبی طبیعی موثر انجام شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد باکتریایی اوژنول در ترکیب با اسید استیک و اسید لاکتیک روی باکتری اشریشیاکلیO157: H7 می­باشد.
روش کار: در این مطالعه تجربی، اثر ضد باکتریایی اوژنول، اسید استیک و اسید لاکتیک با استفاده از روش حداقل غلظت مهارکنندگی مشخص شد و از روش غلظت مهاری سهمی و منحنی زمان مرگ نیز برای ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی ترکیبی استفاده شد.  
یافته­ ها: بر اساس نتایج بدست آمده، مقدار حداقل غلظت مهارکنندگی به تنهایی برای اوژنول، اسید استیک و اسید لاکتیک به ترتیب 75/0، 5/2 و 5 میکرولیتر بر میلی لیتر بود و نتایج غلظت مهار سهمی آن ها نشان داد که حالت ترکیبی اوژنول با اسید های آلی بدون اثر متقابل (0/4>FIC  > 0/1) می باشند. با توجه به نتایج بررسی منحنی زمان مرگ حالت ترکیبی اوژنول / اسید لاکتیک در عرض 4 ساعت باعث از بین رفتن باکتری شد.
نتیجه‌گیری: اوژنول، اسید استیک و اسید لاکتیک در ممانعت از رشد باکتری اشریشیا کلی O157: H7  موثر بوده اند و استفاده از اسید های آلی می تواند میزان مورد نیاز اوژنول را کاهش دهد. بنابراین، استفاده ترکیبی ازاوژنول و اسیدهای آلی به‌عنوان مواد ضدمیکروبی طبیعی میتواند جایگزین نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی گردد.
 
متن کامل [PDF 1072 kb]   (2309 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb