Zaimzadeh N, Ziaie S, Mohammadzadeh N, Alizadeh Otaghvar H, Mottaghi A. Comparison of vitamin D dietary intake among four phenotypes of polycystic ovary syndrome and its association with serum androgenic components . RJMS 2018; 25 (2) :87-96
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5111-fa.html
زعیم راده نرگس، ضیایی سعیده، محمدزاده ندا، علیزاده اطاقور حمیدرضا، متقی آزاده. مقایسه دریافت غذایی ویتامین "د"، در بین زیرگروههای سندرم تخمدان پلیکیستیک و بررسی ارتباط آن با سطوح مؤلفههای آندروژنی سرم. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (2) :87-96
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5111-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، mottaghi.azadeh@gmail.com
چکیده: (6234 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلیکیستیک از شایعترین اختلالات آندوکرین در زنان سنین باروری میباشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه سطوح دریافت غذایی "ویتامین-د" و بررسی ارتباط آن با مؤلفههای آندروژنی سرم در زیرگروههای PCOS انجام شد.
روش کار: در مطالعه حاضر که از نوع مقایسهای پنجگروهی بود،182 شرکتکننده با روش نمونهگیری دردسترس وارد مطالعه شدند: گروه A (41 نفر)، گروه B (33 نفر)، گروه C (40 نفر) و گروه D (37 نفر) و گروه شاهد (31 نفر). بررسی دریافت روزانه ویتامین-د با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. مؤلفههای آندروژنی مورد بررسی شامل اندکس آندروژن آزاد (FAI)، تستوستروم تام (TT) و گلوبولین باند شونده به هورمونهای جنسی (SHBG) بودند. تحلیل آماری دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS22و آزمونهای کروسکالوالیس(KW) ، پست هاک منویتنی(MW) و اسپیرمن انجام گرفت.
یافتهها: دریافت ویتامین-د در تمامی زیرگروههای PCOS نسبت به افراد شاهد بطور معنیداری کمتر بود (005/0 p˂ MW;). بین زیرگروههای PCOS با یکدیگر، اختلاف معناداری در دریافت ویتامین-د دیده شد (005/0 p˂ MW;). در تمام زیرگروههای PCOS بین دریافت ویتامین-د با سطح سرمی FAIو TT ارتباط منفی و در زیرگروه C با SHBG ارتباط مثبت معنادار دیده شد (05/0 p˂ ; اسپیرمن).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیشنهاد میشود که با تغییر در شیوه تغذیه بیماران PCOS و افزایش مصرف این ویتامین در رژیم غذایی تا حد زیادی از شدت این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
علوم تغذیه