جلد 25، شماره 2 - ( اردیبهشت 1397 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 96-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaimzadeh N, Ziaie S, Mohammadzadeh N, Alizadeh Otaghvar H, Mottaghi A. Comparison of vitamin D dietary intake among four phenotypes of polycystic ovary syndrome and its association with serum androgenic components . RJMS 2018; 25 (2) :87-96
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5111-fa.html
زعیم راده نرگس، ضیایی سعیده، محمدزاده ندا، علیزاده اطاقور حمیدرضا، متقی آزاده. مقایسه دریافت غذایی ویتامین "د"، در بین زیرگروه‌های سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و بررسی ارتباط آن با سطوح مؤلفه‌های آندروژنی سرم. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (2) :87-96

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5111-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، mottaghi.azadeh@gmail.com
چکیده:   (5903 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی­کیستیک از شایع‌ترین اختلالات آندوکرین در زنان سنین باروری می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه سطوح دریافت غذایی "ویتامین-د" و بررسی ارتباط آن با مؤلفه­های آندروژنی سرم در ­زیرگروه­های ­PCOS­ انجام ­شد.
روش کار: در مطالعه حاضر که از نوع مقایسه­ای پنج­گروهی بود،182 شرکت­کننده با روش نمونه­گیری در­دسترس وارد مطالعه شدند: گروه A (41 نفر)، گروه B (33 نفر)، گروه C (40 نفر) و گروه D (37 نفر) و گروه شاهد (31 نفر). بررسی دریافت روزانه ویتامین-د با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. مؤلفه­های آندروژنی مورد بررسی شامل اندکس آندروژن آزاد (FAI)، تستوستروم تام (TT) و گلوبولین باند شونده به هورمون‌های جنسی (SHBG) بودند. تحلیل آماری داده­ها با استفاده از نرم­افزار  SPSS22و آزمونهای کروسکال­والیس(KW) ، پست هاک من­ویتنی(MW) و اسپیرمن انجام گرفت.
یافته­ها: دریافت ویتامین-د در تمامی زیر­گروه­های PCOS نسبت به افراد شاهد بطور معنی­داری کمتر بود (005/0 MW;). بین زیر­گروه­های PCOS با یکدیگر، اختلاف معناداری در دریافت ویتامین-د دیده شد (005/0 MW;). در تمام زیرگروه­های PCOS بین دریافت ویتامین-د با سطح سرمی  FAIو TT ارتباط منفی و در زیرگروه C با SHBG ارتباط مثبت معنادار دیده شد (05/0 ; اسپیرمن).
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیشنهاد می­شود که با تغییر در شیوه تغذیه بیماران  PCOS و افزایش مصرف این ویتامین در رژیم غذایی تا حد زیادی از شدت این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود.
واژه‌های کلیدی: فنوتایپ، PCOS، آندروژن و ویتامین-د
متن کامل [PDF 393 kb]   (1406 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb