جلد 25، شماره 9 - ( آذر 1397 )                   جلد 25 شماره 9 صفحات 46-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nademi M, Rasekhi A, Moini A. Cumulative Logit Model in Endometriosis Risks Analysis and its Severity. RJMS 2018; 25 (9) :38-46
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4520-fa.html
نادمی ملیحه، راسخی علی اکبر، معینی اشرف. مدل لجیت تجمعی در بررسی مخاطرات اندومتریوز و شدت آن. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (9) :38-46

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4520-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، rasekhi@modares.ac.ir
چکیده:   (3221 مشاهده)
زمینه و هدف: اندومتریوز یکی از بیماری‌های شایع و مزمن زنان است که باعث ناباروری و مشکلات متعدد دیگر می‌شود. با توجه به این که شدت این بیماری به صورت ترتیبی بیان می‌شود، هدف از این مطالعه بررسی مخاطرات بروز و پیشرفت بیماری با استفاده از رگرسیون لجستیک ترتیبی (مدل لجیت تجمعی) است.
روش کار: این مطالعه مقطعی بر روی زنانی انجام گرفت که به دو درمانگاه ناباروری در تهران، بیمارستان آرش و پژوهشکده رویان، جهت لاپراسکوپی مراجعه کرده بودند. از آنجا که بر اساس یافته‌های لاپراسکوپی، شدت اندومتریوز به سه سطح کنترل (بدون بیماری)، بیماری خفیف (سطح 1 و 2 بیماری) و بیماری شدید (سطح 3 و 4 بیماری) گروه‌بندی می‌شود، برای بررسی عوامل مؤثر بر شدت اندومتریوز، از مدل لجیت تجمعی استفاده شد. بخت متناسب برای متغیرهای معنی‌دار، آزمون موازی بودن خطوط و سطح زیر نمودار (AUC) برای مدل محاسبه شد. سطح معنی‌داری 05/0 در نظر گرفته شد و تحلیل آماری با نرم‌افزار R نسخۀ 3.4.0 انجام گرفت.
یافته‌ها: مدل لجیت تجمعی نشان داد اثر متغیرهای سابقه خانوادگی، شاخص توده بدنی، سن، درد هنگام نزدیکی، استفاده از روش‌های جلوگیری از بارداری، دوره خونریزی قاعدگی، میزان خونریزی، درد لگنی در مدل معنی‌دار بودند. از بین این متغیرها اثر متغیرهای مهم سابقۀ خانوادگی، درد لگنی، درد در هنگام نزدیکی و میزان خونریزی در بروز و پیشرفت بیماری قابل توجه بود. مقدار AUC برای مدل 79/0 به دست آمد که نشان‌دهندۀ قدرت پیش‌بینی خوب مدل است.
نتیجه‌گیری: می‌توان انواع اندومتریوز را با مدل رگرسیون لجستیک ترتیبی بهتر از مدل رگرسیون لجستیک پیش‌بینی کرد. این مدل، تفسیری راحت‌تر و برآوردهایی قابل‌قبول‌تر دارد و علاوه بر عوامل مؤثر بر بروز، عوامل پیشرفت بیماری را نیز نشان می‌دهد.
 
متن کامل [PDF 848 kb]   (917 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان و زایمان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb