جلد 20، شماره 109 - ( 4-1392 )                   جلد 20 شماره 109 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Modarressi M H, Eghbali M. RNAs in Mature Spermatozoa. RJMS 2013; 20 (109) :1-11
مدرسی محمد حسین، اقبالی مریم. ریبو نوکلئیک اسیدها (RNAs) در اسپرم بالغ. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (109) :1-11

هسته اسپرم بالغ علی رغم عدم رونویسی، دارای جمعیت پیچیده ای از ریبونوکلئیک اسید RNA=RiboNucleic Acid)) از قبیلmRNAs mature RNAs وmicro RNAs miRNAs می باشد که درطی مسیر اسپرماتوژنز (Spermatogenesis) رونویسی و تجمع یافته‌اند. اسپرم بالغ فاقد ریبوزوم‌های سیتوپلاسمی و سیستم ترجمه می باشد، در حالی که mRNAs سیتوپلاسمیک توسط پلی زوم‌های میتوکندریایی ترجمه می شوند. رونوشت‌های اسپرمی نقش مهمی در سازماندهی کروماتین، نقش گذاری ژنومیک Genomic پدری و خاموش کردن ژن‌ها دارند. اخیراً انتقال RNA اسپرمی به سلول‌های اووسیت در هنگام لقاح و نقش اپی ژنتیکی و فراژنومیکی رونوشت های اسپرمی در اوایل رشد رویان نیز گزارش شده است. علاوه بر نقش زیستی RNA اسپرمی در اسپرم بالغ و رشد تخمک بارور شده، تفاوت پروفایل RNA در اسپرم بالغ مردان بارور و نابارور، پتانسیل بالقوه‌ای را به عنوان مارکرهای اسپرمی در ارزیابی باروری و ناباروری مردان فراهم می کند. در این مقاله مروری به حضور RNA در اسپرم بالغ، انواع و نقش‌های بالقوه آن‌ها در باروری مردان و رشد تخمک بارور شده پرداخته می شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتیک