جلد 20، شماره 107 - ( 2-1392 )                   جلد 20 شماره 107 صفحات 39-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barzegar H, Soori R, Akbarnejad A, Vosadi E. The effect of music on athletic cardio-respiratory responses and perceived exertion rate during incremental exercise. RJMS 2013; 20 (107) :32-39
برزگر حامد، سوری رحمن، اکبرنژاد علی، وسدی الهام. بررسی تأثیر موسیقی بر پاسخ های قلبی- تنفسی و شاخص درک تقلای مردان ورزشکار هنگام فعالیت ورزشی فزاینده. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (107) :32-39

دانشگاه تهران

زمینه و هدف : هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر موسیقی برپاسخ های قلبی- تنفسی و شاخص میزان درک تقلا هنگام فعالیت ورزشی فزاینده در مردان ورزشکار بود.

روش کار : در این مطالعه­ی نیمه تجربی، 10 مرد ورزشکار، با میانگین سن 44/2 ± 22 سال، قد 78/3±175 سانتی­متر و وزن 65/4 ± 4/69 کیلوگرم، به صورت داوطلبانه انتخاب و به روش همگذری در مطالعه­ی حاضر شرکت کردند. آزمودنی ها در شرایط بدون موسیقی و موسیقی با ریتم تند، با فاصله زمانی 72 ساعت بین دو مرحله، با استفاده از آزمون بروس تا حد واماندگی به فعالیت پرداختند. شاخص­های عملکرد قلبی- تنفسی در توالی های زمانی سوم، ششم، نهم و دوازدهم آزمون، مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد گوش دادن به موسیقی تند حین فعالیت ورزشی موجب افزایش معنی دار حجم ضربه ای، تهویه­ی دقیقه­ای و تعداد تنفس در دقیقه و کاهش معنی دار ضربان قلب و شاخص میزان درک تقلا می­شود.

نتیجه گیری : مطالعه­ی حاضر نشان داد گوش دادن به موسیقی تند هنگام فعالیت ورزشی موجب کاهش درک تقلا و بهبود عملکرد قلبی، از طریق افزایش حجم ضربه­ای و کاهش ضربان قلب می شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی