جلد 19، شماره 105 - ( 12-1391 )                   جلد 19 شماره 105 صفحات 35-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abolhallaje M, Bastani P, Ramazanian M. Accomplishments of health system financial management reform implementation in units affiliated with MOHME. RJMS 2013; 19 (105) :28-35
ابوالحلاج مسعود، باستانی پیوند، رمضانیان مریم. دستاوردهای حاصل از اجرای فاز اول اصلاحات مدیریت مالی نظام سلامت در واحدهای تحت پوشش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی. مجله علوم پزشکی رازی. 1391; 19 (105) :28-35

دانشگاه علوم پزشکی کرمان

زمینه و هدف: این مطالعه به بررسی و تلخیص مهم‌ترین دستاوردهای حاصل از اجرای فاز یک اصلاحات مالی نظام سلامت کشور (استقرار حسابداری تعهدی) از دیدگاه معاونان توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌های علوم پزشکی تحت پوشش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می‌پردازد.

روش کار: پژوهش حاضر از نوع مطالعات مقطعی- توصیفی است که به صورت سرشماری بر روی کلیه معاونان توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال 1390 انجام شده است. ابزار جمع آوری داده‌ها چک لیستی محقق ساخته حاوی 23 سوال در هشت بعد بوده است که روایی صوری و محتوایی آن از نظر متخصصان تایید شده و برای سنجش پایایی آن از روش دو نیمه کردن استفاده شد. داده‌های جمع آوری شده به کمک نرم افزار Excel تلخیص گردید.

یافته ها: بیشترین نسبت دستاوردهای ذکر شده حاصل از اجرای فاز یک اصلاحات مالی در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مربوط به بعد شناسایی درآمد (با نسبت 5/86 از 100) و کمترین نسبت متعلق به بعد تاثیرات برون بخشی (با نسبت9/37 از 100) بوده است. ضمناً بیشترین میزان پراکندگی پاسخ‌ها در بعد استقلال مالی واحدها به چشم می‌خورد.

نتیجه گیری: به دلیل اهمیت زیاد شناخت دستاوردهای حاصل از استقرار حسابداری تعهدی در واحدهای تحت پوشش وزارت بهداشت و به منظور دستیابی به طیف گسترده‌تر نظرات آگاهان و متخصصان امر پیشنهاد می‌شود به منظور استفاده هر چه بیشتر از نتایج مطالعه حاضر، مطالعات مشابهی با رویکرد کیفی جهت اخذ نظرات معاونان توسعه و مدیران مالی دانشگاه‌ها انجام پذیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی