Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
استادیار، گروه الهیات و معارف اسلامی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران ، m.kh49@yahoo.com
چکیده: (595 مشاهده)
زمینه و هدف: قرآن کریم، کتاب هدایت بخش آسمانی، لطایف بسیاری را در خود گنجانده است و به دلیل داشتن ویژگیهای بیبدیل، یک کتاب فوق بشری است. این کتاب، آکنده از ظرافتهای ادبی و جنبههای زبانی و سبکی است. علم سبکشناسی، روش نقد جدیدی است که متون را براساس ظواهر لغوی و ادبی از یکدیگر متمایز میسازد و آنها را بر اساس ساختارهای لفظی بررسی میکند. مقاله حاضر نیز، از رهگذر سبکشناسی با سطوح مختلف آوایی و بلاغی و با روش توصیفی- تحلیلی به تبیین میزان انسجام و هماهنگی ساختار آیات و بررسی ارتباط آنها در راستای ارتقای سبک زندگی اسلامی در سور عزائم بپردازد.
روش کار: مشاهدات اولیه و بر اساس اصول اصلی در دین مبین اسلام و آموزههای دینی، فرض این پژوهش بر این است که قران و آموزههای آن، کاربردهای فراوانی در زندگی و سلامت اسلامی دارد و این فرض بر اساس روش توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: از مهمترین یافتههای مقاله پیش روی، میتوان به نوع فواصل، سجع، جناس در سطح آوایی، تقدیم و تأخیر، استفهام و التفات، کنایه، ایجاز و قصر در سطح بلاغی اشاره نمود.
نتیجه گیری: به طور کلی میتوان نتجه گرفت که تناسب میان الفاظ و معانی، در این سوره حاکی از آن است که سبک حاکم بر آن، با روح کلّی قرآن یعنی دعوت به تدبّر و هدایت هماهنگ است و در نهایت نشانهای از اعجاز بیانی این سوره در راستای ارتقای سیک زندگی اسلامی انسانها میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی