جلد 27، شماره 2 - ( 2-1399 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 119-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi Bermaei R, Khorrami M, Mirian Akandi S A. Linking the Structure with the Content in Order to Promote the Islamic Lifestyle in Sur Azaem. RJMS 2020; 27 (2) :114-119
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8180-fa.html
صادقی برمایی راضیه، خرّمی مرتضی، میریان آکندی سیّد احمد. پیوند ساختار با محتوا در راستای ارتقای سبک زندگی اسلامی در سور عزائم. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (2) :114-119

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8180-fa.html


استادیار، گروه الهیات و معارف اسلامی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران ، m.kh49@yahoo.com
چکیده:   (540 مشاهده)
زمینه و هدف: قرآن کریم، کتاب هدایت بخش آسمانی، لطایف بسیاری را در خود گنجانده است و به دلیل داشتن ویژگی­های بی­بدیل، یک کتاب فوق بشری است. این کتاب، آکنده از ظرافت­های ادبی و جنبه­های زبانی و سبکی است. علم سبک­شناسی، روش نقد جدیدی است که متون را براساس ظواهر لغوی و ادبی از یکدیگر متمایز می­سازد و آن­ها را بر اساس ساختارهای لفظی بررسی می­کند. مقاله حاضر نیز، از رهگذر سبک­شناسی با سطوح مختلف آوایی و بلاغی و با روش توصیفی- تحلیلی به تبیین میزان انسجام و هماهنگی ساختار آیات و بررسی ارتباط آن­ها در راستای ارتقای سبک زندگی اسلامی در سور عزائم بپردازد.
روش کار: مشاهدات اولیه و بر اساس اصول اصلی در دین مبین اسلام و آموزه­های دینی، فرض این پژوهش بر این است که قران و آموزه­های آن، کاربردهای فراوانی در زندگی و سلامت اسلامی دارد و این فرض بر اساس روش توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ ها: از مهم­ترین یافته­های مقاله پیش روی، می­توان به نوع فواصل، سجع، جناس در سطح آوایی، تقدیم و تأخیر، استفهام و التفات، کنایه، ایجاز و قصر در سطح بلاغی اشاره نمود.
نتیجه­ گیری: به طور کلی می­توان نتجه گرفت که تناسب میان الفاظ و معانی، در این سوره حاکی از آن است که سبک حاکم بر آن، با روح کلّی قرآن یعنی دعوت به تدبّر و هدایت هماهنگ است و در نهایت نشانه­ای از اعجاز بیانی این سوره در راستای ارتقای سیک زندگی اسلامی انسان­ها می­باشد.
 
متن کامل [PDF 781 kb]   (155 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb