Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1402.071
Clinical trials code: 01
Qasemian Sorbani S, Yousefi Saeed Abadi R, Taghvaei Yazdi M. The Role of Employing Young Managers in The Psychological Development of the Management Hierarchy Structure in the Universities of Mazandaran Province. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8068-fa.html
قاسمیان سوربنی سلیمان، یوسفی سعیدآبادی رضا، تقوایی یزدی مریم. نقش به کارگیری مدیران جوان در توسعه روانی ساختار سلسله مراتب مدیریت در دانشگاههای استان مازندران. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8068-fa.html
استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، rusefi@yahoo.com
چکیده: (212 مشاهده)
زمینه و هدف: مدیران جوان به دلیل ویژگیهای خاص خود میتوانند عامل مهمی در تحول و بهبود ساختار مدیریتی دانشگاهها باشند لذا هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی جهت استفاده از مدیران جوان در توسعه روانی ساختار سلسله مراتب مدیریت در دانشگاههای استان مازندران بود.
روش کار: روش پژوهش ترکیبی از نوع طرح تحقیق آمیخته اکتشافی(کیفی- کمی) بود. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل (خبرگان دانشگاهی، اعضای هیئتعلمی و مدیران دانشگاهی) جهت اتفاق نظر در روش دلفی بودند، حجم نمونه در بخش کیفی با در نظر گرفتن قانون اشباع به تعداد 17 نفر تعیین شد و در بخش کمی جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان دانشگاههای استان مازندران بود. در بخش کمی حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 305 نفرتعیین شد. روش نمونه گیری در بخش کمی به روش نمونهگیری خوشهای بود. روش جمعآوری اطلاعات به روش کتابخانهای، و ابزار اندازهگیری در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته، که سؤالات آن برگرفته از دادههای حاصل از مصاحبه بود. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها در بخش کیفی از تکنیک دلفی و در بخش کمی از روش مدلیابی معادلات ساختاری از نرمافزارهای SPSS22 و lisrel استفاده شده است.
یافتهها: نتایج نشان داد که 73 درصد الگوی استفاده از مدیران جوان در توسعه روانی ساختار سلسله مراتب مدیریت در دانشگاههای استان مازندران به ابعاد و مولفه های آن که شامل(1.رسمیتگرایی، 2. ساختار سازمانی، 3. تمرکز، 4. پیچیدگی، 5. طبقه بندی ، 6. تصریح رویهای)، میباشد، وابسته است.
نتیجهگیری: با توجه به نتابج بدست آمده پیشنهاد شد که دانشگاههای استان مازندران در راستای تحقق این مقولات گامبهگام و به تدریج با توجه به یک نقشه راه و برنامه استراتژیک درازمدت عمل نمایند و به منظور جامه عمل پوشاندن آن تدوین یک برنامه عملیاتی ضرورت دارد. داشتن رویکرد پارادایمی با نگاه بومی و منطقهای نیز به تحقق آن کمک میکند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی