جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1402.071
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Qasemian Sorbani S, Yousefi Saeed Abadi R, Taghvaei Yazdi M. The Role of Employing Young Managers in The Psychological Development of the Management Hierarchy Structure in the Universities of Mazandaran Province. RJMS 2024; 31 (1) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8068-fa.html
قاسمیان سوربنی سلیمان، یوسفی سعیدآبادی رضا، تقوایی یزدی مریم. نقش به کارگیری مدیران جوان در توسعه روانی ساختار سلسله مراتب مدیریت در دانشگاه‌های استان مازندران. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8068-fa.html


استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، rusefi@yahoo.com
چکیده:   (212 مشاهده)
زمینه و هدف: مدیران جوان به دلیل ویژگی‌های خاص خود می‌توانند عامل مهمی در تحول و بهبود ساختار مدیریتی دانشگاه‌ها باشند لذا هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی جهت استفاده از مدیران جوان در توسعه روانی ساختار سلسله مراتب مدیریت در دانشگاه­های استان مازندران بود.
روش­ کار: روش پژوهش ترکیبی از نوع طرح تحقیق آمیخته اکتشافی(کیفی- کمی) بود. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل (خبرگان دانشگاهی، اعضای هیئت‌علمی و مدیران دانشگاهی) جهت اتفاق نظر در روش دلفی بودند، حجم نمونه در بخش کیفی با در نظر گرفتن قانون اشباع به تعداد 17 نفر تعیین شد و در بخش کمی جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان دانشگاه­های استان مازندران بود. در بخش کمی حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 305 نفرتعیین شد. روش نمونه­ گیری در بخش کمی به روش نمونه­گیری خوشه­ای بود. روش جمع­آوری اطلاعات به ­روش کتابخانه­ای، و ابزار اندازه­گیری در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی شامل پرسشنامه محقق ساخته، که سؤالات آن برگرفته از داده­های حاصل از مصاحبه بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها در بخش کیفی از تکنیک دلفی و در بخش کمی از روش مدل‌یابی معادلات ساختاری از نرم‌افزارهای SPSS22 و lisrel استفاده شده‌ است.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که 73 درصد الگوی استفاده از مدیران جوان در توسعه روانی ساختار سلسله مراتب مدیریت در دانشگاه­های استان مازندران به ابعاد و مولفه­ های آن که شامل(1.رسمیت­گرایی، 2. ساختار سازمانی، 3. تمرکز، 4. پیچیدگی، 5. طبقه بندی ، 6. تصریح رویه­ای)، می­باشد، وابسته است.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتابج بدست آمده پیشنهاد شد که دانشگاه­های استان مازندران در راستای تحقق این مقولات گام­به­گام و به تدریج با توجه به یک نقشه راه و برنامه استراتژیک درازمدت عمل نمایند و به ­منظور جامه عمل پوشاندن آن تدوین یک برنامه عملیاتی ضرورت دارد. داشتن رویکرد پارادایمی با نگاه بومی و منطقه­ای نیز به تحقق آن کمک می­کند.
واژه‌های کلیدی: مدیران جوان، سلسله مراتب، مدیریت
متن کامل [PDF 679 kb]   (37 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb