Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1402.058
Clinical trials code: 01
Esmaeili N, Amanzadeh A. Designing a Relationship Model between Servant Leadership Style with Knowledge Sharing with the Mediating Role of Social Capital in Mazandaran University of Medical Sciences. RJMS 2023; 30 (2) :232-239
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7747-fa.html
استادیار گروه علوم تربیتی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، ah.amanzadeh@yahoo.com
چکیده: (596 مشاهده)
زمینه و هدف: آموزش معکوس یکی از رویکردهایی است که در سالهای اخیر نگاه متخصصان و دستاندرکاران آموزش و یادگیری را به خود معطوف کرده است، بنابراین هدف این پژوهش تاثیر آموزش معکوس بر تابآوری تحصیلی و انگیزش تحصیلی دانشآموزان دختر پایه یازدهم شهر ساری بود.
روش کار: این پژوهش از نظر هدف کاربردی، روش گردآوری دادهها میدانی و از نظر ماهیت توصیفی از نوع شبه آزمایشی (پیشآزمون- پسآزمون با گروه کنترل) بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشآموزان دختر پایه یازدهم شهر ساری در سال 1401-1400 به تعداد 1450 نفر بودند، که بهصورت تصادفی 40 نفر از دانشآموزان پایه یازدهم متوسطه دوم انتخاب و بعد از اجرا پیشآزمون از بین40 نفر، 30 نفر که کمترین نمره را کسب کرده بودند، (15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل) بهعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامههای استاندارد تابآوری تحصیلی ساموئلز (2004) و انگیزش تحصیلی هارتر (2001) بود. برای تجزیهوتحلیل دادهها نیز از رگرسیون و کواریانس تک متغیره (آنکوا)) با استفاده از نرمافزارهای Spss22 انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که آموزش معکوس بر تابآوری تحصیلی و انگیزش تحصیلی دانشآموزان دختر پایه یازدهم شهر ساری تاثیر دارد. میتوان گفت آموزش معکوس باعث افزایش تابآوری تحصیلی دانشآموزان دختر پایه یازدهم شهر ساری شده است.
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که رویکردهای تدریس معلمان، نقش مهمی در تشویق یادگیرندگان به اتخاذ بهترین روش یادگیری را دارد. از طرفی، آموزش معکوس زمینه مناسبی برای آرامش دانشآموزان ایجاد میکند که بدون استرس و اضطراب و با آمادگی کامل وارد کلاس شوند، اعتماد بهنفس و مشارکت در فعالیتهای کلاسی آنها نیز بیشتر میشود و همین امر سطح و میزان تابآوری دانشآموزان را ارتقا میبخشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی