Research code: IR.UT.SPORT.REC.1400.52
Ethics code: IR.UT.SPORT.REC.1400.52
Clinical trials code: IR.UT.SPORT.REC.1400.52
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، aakbarnejad@ut.ac.ir
چکیده: (410 مشاهده)
مقدمه و هدف: فعالیت ورزشی و عوامل آنتیاکسیدانی نقش چشمگیری در کاهش عوارض ناشی از بیماری دیابت دارند. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات مصرف خوراکی عصاره هسته انگور با و بدون تمرین هوازی بر سطوح برخی شاخصهای قلبی عروقی و متابولیکی در زنان میانسال چاق مبتلا به دیابت نوع دو بود.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، 36 زن مبتلا به دیابت بهصورت هدفمند و در دسترس انتخاب و بهطورتصادفی به 4 گروه تمرین+ مکمل عصاره هسته انگور، تمرین+دارونما، دارونما و مکمل عصاره هسته انگور تقسیم شدند. شرکتکنندگان 4 هفته تمرین هوازی با شدت 75-70 درصد ضربان قلب ذخیره، 5 روز در هفته انجام دادند. گروههای تمرین مکمل و مکمل دوز روزانه یک عدد کپسول عصاره هسته انگور و گروه تمرین دارونما و دارونما پودر نشاسته مصرف کردند. دادهها به روش تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی بانفرونی در سطح معنیداری P<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که سطوح گلوکز، انسولین، LDL-C، VCAM-1، ICAM1، CRP، هموسیستئین نسبت به قبل از آزمون کاهش معنادار و HDL-C افزایش معناداری داشت (05/0P<). در گروه تمرین مکمل، تمرین دارونما و مکمل نسبت به گروه دارونما سطوح گلوکز، انسولین، LDL-C، VCAM-1، ICAM1، CRP و هموسیستئین کاهش معنادار وHDL-C افزایش معناداری داشت (05/0P<).
نتیجهگیری: بهنظر میرسد که مصرف عصاره انگور بهعنوان یک روش بهبود دهنده شاخصهای قلبی عروقی و متابولیکی میتواند اثر مثبتی بر کنترل بیماری دیابت داشته باشد. هرچند هنگامی که همزمان با تمرین ورزشی مصرف شود تاثیرگذاری بهتری مشاهده میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش