جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1400.030
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikkhakian F, Shojaei V, Hami M. The Outcomes of Physical Literacy Among Iranian Citizens. RJMS 2024; 31 (1) :1-9
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8808-fa.html
نیک خاکیان فرشته، شجاعی وحید، حامی محمد. پسایندهای سواد حرکتی (بدنی) در بین شهروندان ایرانی. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-9

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8808-fa.html


دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، shojaei.vahid@yahoo.com
چکیده:   (75 مشاهده)
زمینه و هدف: ایده اصلی سواد بدنی یک رویکرد یکپارچه و کل‌نگر به فعالیت بدنی ذهن و بدن است. هدف از این پژوهش، شناسایی پسایندهای سواد حرکتی (بدنی) در بین جامعه ایرانی بود.
روش کار: تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات تفسیری، رویکرد کیفی، استراتژی گرندد تئوری و تاکتیک تحلیل محتوای پنهان بوده است. روش جمع‌آوری داده‌ها در تحقیق به شکل مصاحبه عمیق با 17 نفر از کارشناسان مجرب مشتمل بر اساتید دانشگاه و خبرگان تجربی در حوزه سواد بدنی (حرکتی) و  سلامت بوده است. شیوه نمونه گیری به صورت غیر‌تصادفی و هدفمند بوده و مصاحبه‌ها تا موقعی پیش رفت که اشباع نظری در خصوص سوالات و اهداف تحقیق به دست آمد. قالب اطلاعات به دست آمده از طریق مصاحبه‌ها به دو صورت صدا و متن بوده و تجزیه و تحلیل آنها از طریق نرم‌افزار MAXQDA 18 انجام شد. محقق پس از فرآیند کدگذاری بازِ مصاحبه‌های انجام شده، مفاهیم را استخراج نموده است. سپس از طریق کدگذاری محوری، مفاهیم احصاء شده را در قالب مقولات مختلف دسته‌بندی نمود و در نهایت از طریق کدگذاری انتخابی، مدلی را متشکل از پیامدهای ناشی از توسعه سواد حرکتی طراحی کرد.
یافته‌ها: یافته‌های این تحقیق نشان داد که پسایندهای سواد بدنی (حرکتی) شامل مفاهیمی مشتمل بر شایستگی جسمانی، شایستگی حرکتی، شایستگی هیجانی، شایستگی اجتماعی، مهارتهای شناختی، ارتباطی و مقابله‌ای می‌باشند.
نتیجه‌گیری: در مجموع، یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که سواد حرکتی نه تنها در حوزه سلامت جسمانی مؤثر است، بلکه پیامدهای گسترده‌ای در زمینه‌های روان‌شناختی و اجتماعی دارد. افراد دارای سواد حرکتی بالا، علاوه بر برخورداری از سلامت فیزیکی بهتر، در تنظیم هیجانات، برقراری ارتباطات اجتماعی و مدیریت چالش‌های زندگی نیز موفق‌تر هستند. بنابراین، سرمایه‌گذاری در آموزش و توسعه سواد حرکتی می‌تواند یک راهبرد مؤثر برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان ایرانی و بهبود سلامت عمومی در جامعه باشد.
متن کامل [PDF 1093 kb]   (18 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb