جلد 29، شماره 12 - ( 12-1401 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 564-555 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golchin M, Zahiri H, Karimian H. Investigating the Dominant Discourses of Iranian Families Regarding the Attitude towards Free Time in the Families of Qom City. RJMS 2023; 29 (12) :555-564
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8803-fa.html
گلچین مجتبی، ظهیری هوشنگ، کریمیان حبیب الله. بررسی گفتمان‌های مسلط خانواده‌های ایرانی نسبت به نگرش به اوقات فراغت در خانواده‌های شهر قم. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :555-564

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8803-fa.html


استادیار، گروه جامعه شناسی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران ، Hoshzahiri@gmail.com
چکیده:   (374 مشاهده)
زمینه و هدف: اوقات فراغت در جامعه از منظر جامعه شناسی و روان­شناسی اهمیت بالایی دارد، زیرا به عنوان فرصتی برای بازسازی و تجدید انرژی افراد عمل می‌کند و تأثیرات مثبتی بر سلامت جسمی و روانی مردم دارد؛ لذا هدف این مطالعه بررسی گفتمان‌های مسلط خانواده‌های ایرانی نسبت به نگرش به اوقات فراغت در خانواده­های شهر قم بود.
روش کار: روش مطالعه کیفی و کمی بود که جامعه و نمونه آماری در بخش کیفی شامل 35 نفر از خانواده­های شهر قم بود و دربخش کمی نیز از بین خانواده­های شهر قم، به دلیل نامعین بودن حجم جامعه آماری تعداد 410 نفر به عنوان نمونه آماری به روش نمونه­گیری خوشه­ای انتخاب شد. برای گردآوری داده­ها در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از پرسشنامه حاصل از مصاحبه پرداخته شد. روش تجزیه و تحلیل داده‌ها در بخش کیفی براساس کُدگذاری و در بخش کمی از آماره‌هایی نظیر فراوانی، درصد، میانگین، میانه، انحراف معیار استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که گفتمان فرهنگ رسمی در حوزه رویکرد به اوقات فراغت 30 درصد موافق داشت. همینطور گفتمان تحولی نیز نزدیک به 40 درصد موافق دارد.
نتیجه‌گیری: به­طور کلی می­توان بیان داشت که گفتمان تحولی نسبت به گفتمان رسمی از پذیرش و حمایت بیشتری برخوردار است. این موضوع ممکن است به دلیل انعطاف‌پذیری بیشتر گفتمان تحولی و تطابق بهتر آن با نیازها و ترجیحات مدرن افراد باشد. در نتیجه، برای بهبود پذیرش گفتمان فرهنگ رسمی و استفاده بهینه‌تر از اوقات فراغت، باید تلاش‌هایی برای افزایش آگاهی، ترویج ارزش‌های مرتبط با این گفتمان و تنوع‌بخشی به فعالیت‌های مرتبط با آن انجام شود.
متن کامل [PDF 770 kb]   (141 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb