جلد 28، شماره 8 - ( 8-1400 )                   جلد 28 شماره 8 صفحات 107-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 01

Tahmasabi M, Eslami P, Heydari K, Modab F, Khalilizadeh Mahani F. Effectiveness of Self-Compassion-Based Therapy on Communication Skills and Depression in Women with Polycystic Ovary Syndrome. RJMS 2021; 28 (8) :99-107
طهماسبی مهشید، اسلامی پرنیا، حیدری کسری، مودب فاطمه، خلیلی زاده ماهانی فروغ. اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر خود بر مهارت ارتباطی و افسردگی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (8) :99-107

کارشناسی ارشد علوم بالینی، دانشگاه علم و هنر، واحد یزد، یزد، ایران ، foroogh@gmail.com
زمینه و هدف: این پژوهش با هدف اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر خود بر مهارت ارتباطی و افسردگی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.
روش کار: روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با گروه کنترل  و آزمایش بود.جامعه آماری را تمام زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تشکیل دادند. روش نمونه گیری از طریق در دسترس انجام شد و تعداد 30 نفر در دو گروه آزمایش(15 نفر) و کنترل (15 نفر) جایگزین شدند و گروه آزمایش در 8 جلسه درمانی شرکت کردند. داده­ها با استفاده از پرسشنامه های مهارت های ارتباطی کوئین دام(2004) و افسردگی بک(1961) به دست آمد. داده­ها به روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد درمان مبتنی بر شفقت بر مهارت ارتباطی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تاثیر معناداری دارد. بر اساس ضریب تأثیر (775/0) تفاوت دو گروه آزمایش و کنترل در میزان نمرات مهارت ارتباطی مربوط به تاثیر درمان مبتنی بر شفقت معنادار بوده است و این بدین معناست که  تغییرات نمرات پس آزمون در مقایسه با نمرات پیش آزمون ناشی از درمان مبتنی بر شفقت بوده است که توانسته است به عنوان مداخله‌ای موثر موجب افزایش مهارت ارتباطی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک گردد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد درمان مبتنی بر شفقت بر خود بر مهارت ارتباطی و افسردگی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تاثیر دارد.