جلد 29، شماره 5 - ( 5-1401 )                   جلد 29 شماره 5 صفحات 171-163 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi O, Razmjoo S. Designing a Residential Complex with a Biophilic Architectural Approach with an Emphasis on Increasing Mental and Physical Health. RJMS 2022; 29 (5) :163-171
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8715-fa.html
مرادی عمران، رزمجو ساحل. طراحی مجتمع مسکونی با رویکرد معماری بیوفیلیک با تاکید بر افزایش سلامت روانی و جسمی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (5) :163-171

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8715-fa.html


کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد ملایر، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران ، omranmoradi2022@gmail.com
چکیده:   (134 مشاهده)
زمینه و هدف: طراحی بیوفیلیک در واقع طراحی و ساخت با توجه به طبیعت در ذهن می‌باشد. البته طراحی بیوفیلیک به این معنی نیست که ساختمان‌هایمان را با چمن و پوشش گیاهی سبز کنیم و به سادگی، جذابیت و زیبایی آنها را با استفاده از درختان و بوته‌ها بالا ببریم. بلکه موضوع در مورد مکان بشریت در طبیعت و همچنین مکان و جایگاه جهان طبیعی در اجتماع انسان‌هاست. هدف تحقیق حاضر، طراحی مجتمع مسکونی با رویکرد معماری بیوفیلیک با تاکید بر افزایش سلامت روانی و جسمی می‌باشد.
روش کار: این تحقیق بر اساس مطالعات و بررسی‌های اسنادی و کتابخانه‌ای انجام شده است. و در این راستا الگوهای پنج فضای اصلی محیط مسکونی در نرم‌افزار اسکچاپ طراحی شده است.
یافته‌ها: پرسشنامه‌ای تصویری برای این تحقیق مورد استفاده قرارگرفته است که روایی و پایایی آنها با توجه به آلفای کرونباخ و نرم افزار SPSS سنجیده شد و مقدار آن 912/0 بدست آمده است و در نهایت الگوهایی را که بر اساس معماری بیوفیلیک جهت افزایش سلامت روانی و جسمی کاربرد داشته است را برای طراحی مجتمع‌های مسکونی به نمایش گذاشته شده است.
نتیجه‌گیری: در پژوهش به انجام رسیده هدف از آن بررسی اثرات معماری بیوفیلیک ( طبیعت دوستی) بر سلامت روان افراد در فضاهای مسکونی بوده است. برای سنجش و مشخص شدن الگوهای موثر بر سلامت روان ( احساس آرامش و سلامت محیطی) در هر کدام از فضاهای مسکونی ( نشیمن، اتاق خواب، آشپزخانه، بالکن، فضای باز) به صورت جداگانه، در ابتدا الگوهایی از معماری بیوفیلیک که بر سلامت روان موثر هستند انتخاب شدند و بعد از آن فضاها با استفاده از آن الگوها طراحی و شبیه‌سازی به انجام رسید.
واژه‌های کلیدی: بیوفیلیک، معماری، سلامت
متن کامل [PDF 800 kb]   (74 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb