Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0
Moghimi A, Taghvaie M, Hashem Nejad Abarsi F. Dimensions of development of sustainable higher education in universities of medical sciences of West Azarbaijan province. RJMS 2022; 29 (5)
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8693-fa.html
استادیار گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، Maryamtaghvaee2017@gmail.com
چکیده: (855 مشاهده)
زمینه و هدف: آموزش عالی پایدار در دانشگاههای علوم پزشکی نقشی اساسی در بهبود کیفیت خدمات سلامت، توسعه علمی، و تربیت نیروی انسانی متخصص دارد. این پژوهش به بررسی ابعاد کلیدی توسعه آموزش عالی پایدار در دانشگاههای علوم پزشکی میپردازد.
روش کار: روش مطالعه آمیخته (کیفی-کمی) بود که جامعه آماری در بخش کیفی، شامل 20 نفر از متخصصان، خبرگان و اساتید دانشگاههای استان آذربایجان غربی بود که تحلیل مضمون با استفاده از مصاحبههای نیمهساختاریافته با ۱۰ نفر از متخصصان دانشگاهی انجام شد. جامعه آماری در بخش کمی، شامل دانشجویان دانشگاههای استان آذربایجان غربی به تعداد 17234 نفر بود که تعداد نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران به تعداد ۳۷۶ نفر بود. ابزار گردآوری دادهها در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته دارای 85 سوال بود.
یافتهها: نتایج نشان داد که ابعاد توسعه آموزش عالی پایدار در دانشگاههای علوم پزشکی استان آذربایجان غربی شامل برنامه ریزی و ارائه دوره های تخصصی، استفاده از فناوریهای نوین، توسعه مهارتهای کارآفرینی، همکاری با صنعت و بخش خصوصی، ترویج اخلاق کسب و کار پایدار، حمایت مالی و تسهیلات و ارزیابی، ارتقاء و به روزرسانی مداوم میباشد.
نتیجهگیری: به طور کلی، میتوان نتیجه گرفت که حرکت به سمت آموزش عالی پایدار در دانشگاههای علوم پزشکی مستلزم هماهنگی میان سیاستگذاران، مدیران دانشگاهی، اعضای هیئت علمی و دانشجویان است. اتخاذ رویکردهای نوین آموزشی و پژوهشی، بهبود زیرساختهای دانشگاهی و ترویج فرهنگ یادگیری مادامالعمر میتواند دانشگاهها را در دستیابی به توسعه پایدار و افزایش کیفیت خدمات آموزشی و درمانی یاری رساند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی