Research code: این مقاله مستخرح از رساله دکتری میباشد
Ethics code: IR.IAU.TON.REC.1401.076
Clinical trials code: IR.IAU.TON.REC.1401.076
دانشیار گروه مدیریت آموزشی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، parenazbanisi2017@gmail.com
چکیده: (224 مشاهده)
زمینه و هدف : اختلال وسواس فکری –عملی (OCD) از جمله اختلالات ناتوان کننده است که عملکرد فرد را تحت تأثیر قرار میدهد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثربخش تئوری انتخاب برکاهش علائم اختلال وسواس فکری –عملی زنان خانه دار مراجعه کننده به مرکز مشاوره وفور بود.
روش: برای انجام پژوهش آزمایشی حاضر که با طرح پیش آزمون - پس آزمون انجام شد از بین زنان شاغل دارای وسواس فکری _عملی مراجعه کننده به مرکز مشاوره وفور شهرستان تهران به روش نمونهگیری تصادفی 3 نفر از زنان دارای وسواس فکری _ عملی، انتخاب شدند، ابتدا برای هر گروه پیش آزمون وسواس _ فکری عملی با استفاده از از پرسشنامه ییل براون (BOCS – (Yانجام شد، سپس طرح مداخلهای هشت جلسهای واقعیت درمانی برای گروه آزمایش و پیگیر انجام شد، سپس برای هر گروه پس آزمون، وسواس فکری _عملی، اجرا شد . در نهایت با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره به تحلیل یافته ها پرداخته شد.
یافتهها: نتایج نشان دهنده اثربخش بودن رویکرد واقعیت درمانی بود که مراجعین رضایت بخشی قابل توجهی ارائه دادند ، ضمن اینکه نمرات آزمودنی ها در پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون تغییراتی داشت .
نتیجهگیری : بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، با توجه به اینکه افراد با آگاهی از حق انتخاب و تقویت انگیزه درونی (آرمیدگی، شناسایی تحریفهای شناختی، اجتناب از پاسخگویی)، به طور مؤثرتری در کاهش علایم وسواس، عمل خواهند کرد، و این رویکرد در پیشبرد اهداف درمانی در درمان افراد مبتلا به اختلال وسواس مؤثر خواهد بود
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی