Ethics code: IR.SBMU.ENDOCRINE.REC.1397.087

XML English Abstract Print


دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا، تهران، ایران./ مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی تولید مثل، پژوهشکده غدد درون ریز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، snazarpour@gmail.com
چکیده:   (967 مشاهده)
زمینه و هدف:  ید یک ماده حیاتی برای تولید هورمونهای تیروئید و تکامل سیستم عصبی جنین و نوزاد است. این مرور نقلی ما بر نقش و اهمیت ید در دوران بارداری و شیردهی متمرکز شده و به تبین مسائل مختلف مربوط به آن می­پردازد.
روش کار: در این بررسی مروری، پایگاه‌های PubMed، Web of Science و Scopus و نیز پایگاه‌های فارسی SID، Irandoc و Magiran، با کلمات کلیدی مناسب برای مقالات مرتبط جستجو شده و از 97 مقاله جهت این مرور نقلی استفاده گردید.
یافته‌ها: کمبود ید در دوران بارداری می‌تواند باعث اختلالات جدی در عملکرد تیروئید مادر و جنین شده و منجر به عواقب نامطلوبی در بارداری گردد. زنان باردار و شیرده نسبت به سایر بزرگسالان نیاز به ید بیشتری دارند. بطوریکه مصرف 250-220 میکروگرم در روز در بارداری و290-250 میکروگرم در روز در دوران شیردهی توصیه می­شود. مکمل ید در صورتی که قبل از لقاح یا در سه ماهه اول و اوایل سه ماهه دوم بارداری شروع شود و در تمام دوران بارداری ادامه یابد، موثرترین راه پیشگیری از آسیب عصبی جنین است. با این حال، اگرچه مکمل ید در دوران بارداری بی­خطر است، اما ممکن است در زنان باردار با کمبود ید خفیف که در کشورهای دارای کفایت ید زندگی می­کنند، توجیه پذیر نباشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به ضرورت وجود ید کافی برای تکامل سیستم عصبی جنین و نوزاد و افزایش نیاز به ید در زنان باردار و شیرده نسبت به سایر بزرگسالان، مصرف مکمل ید یا غذاهای غنی از ید در این دوران توصیه می­شود.
 
واژه‌های کلیدی: ید، کمبود ید، بارداری، شیردهی
     
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: مامایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb