Ethics code: IR.SBMU.ENDOCRINE.REC.1397.087
دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا، تهران، ایران./ مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی تولید مثل، پژوهشکده غدد درون ریز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، snazarpour@gmail.com
چکیده: (967 مشاهده)
زمینه و هدف: ید یک ماده حیاتی برای تولید هورمونهای تیروئید و تکامل سیستم عصبی جنین و نوزاد است. این مرور نقلی ما بر نقش و اهمیت ید در دوران بارداری و شیردهی متمرکز شده و به تبین مسائل مختلف مربوط به آن میپردازد.
روش کار: در این بررسی مروری، پایگاههای PubMed، Web of Science و Scopus و نیز پایگاههای فارسی SID، Irandoc و Magiran، با کلمات کلیدی مناسب برای مقالات مرتبط جستجو شده و از 97 مقاله جهت این مرور نقلی استفاده گردید.
یافتهها: کمبود ید در دوران بارداری میتواند باعث اختلالات جدی در عملکرد تیروئید مادر و جنین شده و منجر به عواقب نامطلوبی در بارداری گردد. زنان باردار و شیرده نسبت به سایر بزرگسالان نیاز به ید بیشتری دارند. بطوریکه مصرف 250-220 میکروگرم در روز در بارداری و290-250 میکروگرم در روز در دوران شیردهی توصیه میشود. مکمل ید در صورتی که قبل از لقاح یا در سه ماهه اول و اوایل سه ماهه دوم بارداری شروع شود و در تمام دوران بارداری ادامه یابد، موثرترین راه پیشگیری از آسیب عصبی جنین است. با این حال، اگرچه مکمل ید در دوران بارداری بیخطر است، اما ممکن است در زنان باردار با کمبود ید خفیف که در کشورهای دارای کفایت ید زندگی میکنند، توجیه پذیر نباشد.
نتیجهگیری: با توجه به ضرورت وجود ید کافی برای تکامل سیستم عصبی جنین و نوزاد و افزایش نیاز به ید در زنان باردار و شیرده نسبت به سایر بزرگسالان، مصرف مکمل ید یا غذاهای غنی از ید در این دوران توصیه میشود.
نوع مطالعه:
مروري |
موضوع مقاله:
مامایی