جلد 29، شماره 2 - ( 2-1401 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 181-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 01

Mirzaei M, Mahna A, Askarpour N, Shahmiri Sohrangi S, Jalali Riki S. Investigating the Effectiveness of Resilience Training on Distress Tolerance and Mental Health of Welfare Workers. RJMS 2022; 29 (2) :175-181
میرزایی معصومه، مهنا امین رضا، عسکرپور ناصر، شاهمیری سهرنگی سمیه، جلالی ریکی سیمین. بررسی اثربخشی آموزش تاب آوری بر تحمل پریشانی و سلامت روانی مددکاران بهزیستی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (2) :175-181

گروه ارشد روانشناسی عمومی ،واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی ،سیرجان ،ایران ، simin.jalali24@gmail.com
زمینه و هدف: مددکاران بهزیستی روزانه با افرادی سروکار دارند که از نظر مالی، روحی و یا خانوادگی در وضعیت مطلوبی به سر نمی­برند بر همین اساس می­تواند بر میزان سلامتی آنها اثرگذار باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش تاب آوری بر تحمل پریشانی و سلامت روانی مددکاران بهزیستی انجام شده است.
روش کار: جامعه مورد پژوهش تمام مددکاران شهر کرمان بود. حجم نمونه 30 نفر بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل(15 نفر) جایگزین شدند. داده­ها به وسیله پرسشنامه تحمل پریشانی و سلامت روانی به دست آمد و گروه آزمایش 8 جلسه درمانی شرکت کردند. نتایج داده به روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد آموزش تاب آوری بر تحمل پریشانی و سلامت روانی مددکاران بهزیستی تاثیر دارد.
نتیجه‌گیری: به ظور کلی می­توان بیان کرد که تاب آوری باعث بهبود تحمیل پریشانی و سلامت روانی می­گردد و با بکارگیری آموزش­های لازم در خصوص بهبود سطح تاب آوری در پرستانران، می­توان گامی مهم در جهت بهبود سطح سلامتی آنها برداشت.