زمینه و هدف: جامعهشناسی به عنوان جنبش اجتماعی نوین جهت فهم نمادهای مشترک ملی یاد شده است. هدف از انجام تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر عدالت اجتماعی در ورزش از منظر جامعهشناسی بود.
روش کار: تحقیق حاضر از نوع کاربردی است که به صورت آمیخته (کمی و کیفی) انجام شد. برای اجرای این تحقیق در بخش کیفی تحلیل محتوا استفاده شد و در بخش کمی برای تایید شاخص ها از روش دلفی و معادات ساختاری استفاده شد. جامعه آماری تحقیق حاضر را در بخش کیفی مدیران ورزشی و مدیران سازمانهای ورزشی از سراسر کشور تشکیل دادند که به شیوه نمونه گیری گلوله برفی و به صورت هدفمند و غیر تصادفی 20 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. همچنین در بخش کمی جامعه آماری تحقیق حاضر را اساتید و فعالین حوزه ورزش بودند که از طریق نمونهگیری تصادفی در دسترس و هدفمند، 400 نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها در بخش کیفی از مصاحبههای اکتشافی و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته که خروجی فاز کیفی بود استفاده شد. پرسشنامه شامل متغیرها و عوامل تعیین کننده بود و در مقیاس 5 ارزشی لیکرت تنظیم شده بود.
یافتهها: نتایج نشان داد: عوامل موثر بر عدالت اجتماعی شامل (سبک زندگی سالم، توسعه پایدار، توانمندسازی زنان و ارتقا برابری جنسی، عدالت ورزشی، زیرساخت سیاسی، توسعه نیروی انسانی، جامعهشناسی ورزشی، جهانی سازی بومی، ظرفیت سازمانی، اشتغالزایی، قوانین و مقررات، توسعه سرمایه اجتماعی و توسعه اقتصادی بود.
نتیجهگیری: نتایج تایید کننده اهمیت عدالت اجتماعی در ورزش میباشد
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |