جلد 29، شماره 2 - ( 2-1401 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 210-201 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Boskabadi F, Mohamadi M, Rezaeifar H, Mahmodzadeh M. Examining the Challenges of Virtual Teaching and Learning in the Education System to Provide Appropriate Strategies. RJMS 2022; 29 (2) :201-210
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8467-fa.html
بسکابادی فاطمه، محمدی محمد، رضایی فر حمید، محمودزاده مهدی. طراحی مدل رهبری تعالی‌گرا در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با استفاده از تکنیک کیفی تئوری داده بنیاد. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (2) :201-210

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8467-fa.html


استادیار گروه مدیریت دولتی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران ، mohammadi@iaubir.ac.ir
چکیده:   (92 مشاهده)
زمینه و هدف: روش‌های کنونی مدیریت سازمان‌ها اثربخشی خود را از دست داده‌اند. رهبری تعالی‌گرا پارادایم جدیدی در حوزه‌ی مدیریت می‌باشد که به‌عنوان یک اکسیر شفابخش به مدیران سازمان‌ها گوشزد می‌کند که در جهت رشد و توسعه باید به‌سوی ایجاد یک سازمان متعالی گام بردارند؛ لذا هدف مطالعه طراحی مدل رهبری تعالی‌گرا در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با استفاده از تکنیک کیفی تئوری داده بنیاد بود.
روش کار: روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی اکتشافی است. در این راستا، از روش شناسی نظریه‌ی داده بنیاد با رویکرد اشتراوس و کوربین استفاده شد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش را مدیران دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل داد و با اتکا به اصل نمونه گیری بر مبنای هدف، با انجام 14 مصاحبه با خبرگان، اشباع نظری، حاصل شد.
یافته‌ها: پس از تجزیه و تحلیل‌ها داده‌ها از طریق کدگذاری باز 138 مفهوم شناسایی شد، سپس در مرحله‌ی کدگذاری محوری از طریق شناسایی شباهت در ساختار زیربنایی مفاهیم، 34 مقوله فرعی و نهایتا با ادغام ساختارهای مشابه در مقوله‌های فرعی و مقایسه مستمر، به ظهور مدل نهایی پژوهش، تحت عنوان مدل رهبری تعالی گرا در دانشگاههای علوم پزشکی منجر شد.
نتیجه‌گیری: دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با بکارگیری سبک رهبری تعالی‌گرا و تقویت مقولات استخراجی قادر خواهند بود در محیط پویا و متلاطم پس از اطمینان از بقای خود به فکر توسعه و پیشرفت باشند. لذا، مسئولان و مدیران بلند پایه‌ی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور جهت پرورش رهبری تعالی‌گرا در میان مدیران خود باید هر یک از مولفه رهبری تعالی‌گرا که در تحقیق حاضر شناسایی شد را در آنها تقویت نمایند.
 
متن کامل [PDF 606 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb