Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0
Salehi A, Ostovar F, Tavakoli M, Shoorangiz K. Comparing the Effectiveness of Brainstorming and Problem Solving Teaching Methods on Academic Self-Efficacy, Motivation to Progress and Sense of Belonging to School in Students. RJMS 2022; 29 (3) :212-220
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8454-fa.html
صالحی علی، استوار فتاح، توکلی محمدباقر، شورانگیز کامران. مقایسه اثربخشی روشهای تدریس بارشمغزی و حلمساله بر خودکارآمدی تحصیلی، انگیزش پیشرفت و احساس تعلق به مدرسه در دانشآموزان. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (3) :212-220
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8454-fa.html
کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، گرمسار، ایران (نویسنده مسئول) ، kamranshoorangiz@gmail.com
چکیده: (175 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از این پژوهش مقایسه اثربخشی روشهای تدریس بارشمغزی و حلمساله بر خودکارآمدی تحصیلی، انگیزش پیشرفت و احساس تعلق به مدرسه در دانشآموزان پایهی دهم مدارس دولتی شهرستان اراک بود.
روش کار: این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روششناسی نیمه آزمایشی با طرح پیشآزمون و پسآزمون با گروه کنترل بود. این پژوهش در سه مرحله پیشآزمون، مداخله و پسآزمون اجرا شد. در مرحله پیشآزمون کلیه افراد نمونه به پرسشنامههای استاندارد پژوهش پاسخ دادند. بعد از انتخاب گروه آزمایش 1 و 2، در گروه یک از روش تدریس بارشمغزی و در گروه دو از روش تدریس حل مسئله استفاده شد. گروه کنترل بدون انجام مداخله باقی ماند. در مرحله پسآزمون افراد نمونه مجدد به پرسشنامههای پژوهش پاسخ دادند.
یافتهها: جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشآموزان پایهی دهم مدارس دولتی شهرستان اراک بود که ازاینبین تعداد 45 دانشآموز به روش دردسترس انتخاب و بهصورت کاملاً تصادفی در 2 گروه آموزش و 1 گروه کنترل تقسیم شدند. افراد نمونه در مرحله پیشآزمون به پرسشنامههای احساس تعلق به مدرسه موتون و همکاران (1996)؛ خودکارامدی تحصیلی جینکز و مورگان (1999)؛ انگیزش پیشرفت هرمانز (1980) پاسخ دادند. بر روی گروه اول آزمایش روش بارش مغزی و بر گروه دوم آزمایش پروتکل روش حل مسئله در 8 جلسه اجرا شد. در مرحله پسآزمون مجدد افراد نمونه به پرسشنامههای پژوهش پاسخ دادند دادههای حاصله به روش تحلیل کوواریانس در نرمافزار SPSS24 تحلیل شد.
نتیجهگیری: نتایج این مقاله حاکی از تأثیر هر دو روشهای تدریس بارشمغزی و حلمساله بر خودکارآمدی تحصیلی، انگیزش پیشرفت و احساس تعلق به مدرسه بود و مقایسه اثربخشی حاکی از تأثیر بیشتر بارش مغزی بر متغیرهای پژوهش میباشد. ازاینرو میتوان به معلمان و برنامهریزان آموزشی توصیه کرد از این روش در تدریس دانشآموزان بهرهگیری کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی