Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SDJ.REC.1400.063
Clinical trials code: 01
دانشیار، گروه مشاوره خانواده، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران ، moradioma@gmail.com
چکیده: (562 مشاهده)
زمینه و هدف: خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی با عملکرد چندگانه خود جوابگوی بسیاری از نیازهای عاطفی و اجتماعی مطلوب است. این مطالعه با هدف بررسی خشنودی زناشوئی بر اساس سبکهای دلبستگی با واسطه گری صمیمیت زناشوئی زوجین انجام شده است.
روش کار: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش اجرا همبستگی (تحلیل مسیر) بود. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان و مردان متاهل مراجعه کننده به کلینک خانواده و کلینیک تخصصی بیمارستان قدس سنندج بودند. حجم نمونه، با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس به تعداد 500 نفر در نظر گرفته شد. دادهها توسط پرسشنامه جمع آوری شد.
یافته ها: نتایج بهدستآمده نشان داد که سبک دلبستگی ایمن، اجتنابی، دوسوگرا بر صمیمیت زناشویی تأثیر داشت. همچنین صمیمیت بر خشنودی زناشویی تاثیر مثبت و مستقیم داشت. سایر نتایج بهدستآمده حاکی از آن بود که سبک دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا بر خشنودی زناشویی تأثیر ندارد. اما سبک دلبستگی ایمن بر صمیمت زناشویی اثر مثبت؛ سبک دلبستگی اجتنابی و دوسوگرا بر صمیمت زناشویی اثر منفیداشت.
نتیجهگیری: سبکهای دلبستگی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر صمیمت و خشنودی زناشویی بوده و ضروری است به این متغیر جهت ارتقاء کیفیت روابط زوجین توجه شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی