جلد 30، شماره 7 - ( 7-1402 )                   جلد 30 شماره 7 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1402.221
Clinical trials code: 0


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi A, Tabe Bordbar F, Khosravi S. Determining the Mediating Role of Resilience in the Relationship between Attachment Styles (Secure, Avoidant, Ambivalent) and Suicidal Thoughts in College Students. RJMS 2023; 30 (7) :1-12
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8320-fa.html
مرادی علیرضا، تابع بردبار فریبا، خسروی صدراله. تعیین نقش میانجی تاب‌آوری در رابطه سبک‌های دلبستگی (ایمن، اجتنابی، دوسوگرا) با افکار خودکشی در دانشجویان. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (7) :1-12

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8320-fa.html


دانشیار، گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، TabeBordbar@pnu.ac.ir
چکیده:   (314 مشاهده)
زمینه و هدف: در سراسر جهان، سالانه حدود 1 میلیون نفر بر اثر خودکشی جان خود را از دست می­دهند که پانزدهمین علت مرگ و میر است. تخمین­زده می­شود؛ لذا هدف این مطالعه تعیین نقش میانجی تاب­آوری در رابطه سبک­های دلبستگی (ایمن، اجتنابی، دوسوگرا) با افکار خودکشی در دانشجویان است.
روش­کار: جامعه آماری این مطالعه همبستگی، شامل تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد شیراز در سال 1402-1401 بود که براساس آمار کسب شده از آموزش دانشگاه آزاد شیراز معادل 19635 نفر بود. به منظور تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد و با توجه به محاسبات حجم نمونه 380 نفر تعیین گردید. از پرسشنامه سبک های دلبستگی کولینز و رید (1990)، پرسشنامه تاب‌آوری کانر و دیویدسون (۲۰۰۳)، افکار خودکشی بک(1961) استفاده شد. برای انجام تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهایSPSS  و Lisrel استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که سبک دلبستگی ایمن تاثیر مستقیم و معنادار بر تاب­آوری و تاثیر معکوس و معنادار بر افکار خودکشی دارد و در عین حال، تاب­آوری تاثیر معکوس و معنادار بر افکار خودکشی دارد. همچنین نتایج نشان داد که نقش میانجی تاب­آوری در تاثیر سبک­های دلبستگی(ایمن، اجتنابی، دوسوگرا) بر افکار خودکشی دانشجویان معنادار است.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که با توجه به اینکه سبک­های دلبستگی، یکی از زمینه­های بروز بسیاری از مشکلات عاطفی- روانی- خلقی در افراد است، پیشنهاد می­شود که در کلاس­های پیش از ازدواج، یا کلاس­های دوره­ی بارداری و ... برای والدین، دوره­های آموزشی برگزار شود و نحوه­ی صحیح ارتباط والدین با فرزند به زوجین آموزش داده شود تا در آینده فرزندان دچار مشکل نشوند.
متن کامل [PDF 575 kb]   (81 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb