جلد 29، شماره 2 - ( 2-1401 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 189-182 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kahriz S Z, Asghari A A. Collecting and Restraining Garbage Pickers on the Protection and Control of Environmental Health in Shahr Karaj Corona Disease from the Point of View of Seyed Al-Shohada Clinic Personnel. RJMS 2022; 29 (2) :182-189
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8287-fa.html
کهریز سیده ژاله، اصغری امیرعلی. جمع آوری و مهار زباله گردها بر حفاظت وکنترل بهداشت محیط در بیماری کرونا شهرکرج از دیدگاه پرسنل کلینیک سیدالشهدا. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (2) :182-189

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8287-fa.html


استادیار گروه علوم تربیتی و روانشناسی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، ، amiraliasghari94@gmail.com
چکیده:   (188 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از پدیده های نوظهور که منشا بروز و گسترش بیماری ها در شرایط فعلی جامعه و شیوع بیماری کرونا به شمار می رود زباله گردی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی جمع آوری و مهار زباله گردها بر حفاظت وکنترل بهداشت محیط در بیماری کرونا شهرکرج از دیدگاه پرسنل کلینیک سیدالشهدا انجام شده است.
روش کار: این پژوهش به روش آمیخته و در دو بخش کیفی و کمّی انجام شد. در بخش کیفی، جامعه نمونه شامل 10 نفر از صاحبنظران حوزه علوم اجتماعی بودند که با روش گلوله برفی انتخاب شدند و از طریق مصاحبه و استفاده از تکنیک دلفی تا رسیدن به حد اشباع نظری به سوالات پاسخ دادند. همچنین در مرحله کمّی 80 نفر از پرسنل کلینک سیدالشهدا کرج با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها در این بخش از طریق بکارگیری آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش در بخش کیفی نشان داد 18 عامل به عنوان ریشه‌های زباله گردی شناسایی شدند که فقر، مدیریت ضعیف پسماند، بیکاری. از مهم‌ترین عوامل بودند. همچنین یافته‌های بخش کمی، در تایید یافته های کیفی نشان داد که هر یک از عوامل شناسایی شده در دسته های مختلف دارای اثر مثبت بوده است.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج با شناسایی عوامل موثر، برنامه ریزی و اقدامات مدیریتی  مناسب می توان ضمن سازماندهی زباله گردها از خطرات بهداشتی آن جلوگیری نمود.
متن کامل [PDF 498 kb]   (56 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb