جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1402.237
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimnezhad Zoghalchali S N, Safarian Hamedani S, Taghvaie Yazdi M. Presenting a Qualitative Model of Educational Research Policy in Universities of Medical Sciences. RJMS 2024; 31 (1) :1-9
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8218-fa.html
ابراهیم نژاد ذغالچالی سیده نسیبه، صفاریان همدانی سعید، تقوایی یزدی مریم. ارائه مدل کیفی سیاست پژوهی آموزشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-9

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8218-fa.html


استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، snhrm3000@yahoo.com
چکیده:   (205 مشاهده)
زمینه و هدف: دانشگاه  به عنوان مرکزی آموزشی، نیاز به نیروهایی متخصص، آموزش دیده و دلسوز دارد تا اهداف دانشگاه را به سرانجام برسانند. تحقیق حاضر با هدف ارائه مدل کیفی سیاست پژوهی آموزشی در دانشگاه­های علوم پزشکی انجام شده است.
روش کار: این پژوهش از نوع اکتشافی بود که در بخش کیفی تحلیل مضمون و در بخش کمی توصیفی-پیمایشی بود. جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی (اعضای هیئت علمی) و سازمانی (مسئولین دانشگاه های آزاد اسلامی) و در بخش کمی شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه­های استان مازندران بود. حجم نمونه در بخش کیفی 12 مصاحبه شونده با توجه به اصل اشباع و روش نمونه­گیری هدفمند و در بخش کمی 242 نفر بر اساس محاسبه حجم نمونه در معادلات ساختاری و روش نمونه گیری تصادفی خوشه­ای مرحله ای انتخاب شدند. ابزارگردآوری داده­ها در بخش کیفی مصاحبه ­های نیمه­ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته 62 گویه­ای برگرفته از مبانی نظری، پیشینه پژوهش و مصاحبه با خبرگان بود. روش تجزیه و تحلیل داده­ها در بخش کیفی کدگذاری نظری (باز، محوری و انتخابی) و در بخش کمّی شامل مدلسازی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تأییدی بود.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که متغیر سیاست پژوهی دانشگاهی دارای 6 بعد سیاست­های آموزشی، پژوهشی، اجتماعی و فرهنگی، مالی و اداری، بین المللی و محیط زیستی بود و متغیر سیاستگذاری آموزشی شامل ابعاد محتوای آموزش، کیفیت آموزش، مالی و بودجه، نظارت و ارزیابی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و زبانی بود. نتایج مبین این مسئله بود که بین متغیر سیاست پژوهی دانشگاهی و سیاستگذاری آموزشی، بر حسب مقادیر R2 رابطه علی و همبستگی با مقدار 473/0 و مقدار ضریب مسیر برابر 560/0 وجود دارد ودر حدود 56 درصد از مولفه­ها و ابعاد سیاستگذاری آموزشی توسط مولفه­ها و ابعاد سیاست پژوهی دانشگاهی تعیین می­شوند.
نتیجه‌گیری: به طور کلی با توجه به نتایج مطالعه می­توان نشان داد ارائه مدل کیفی سیاست پژوهی آموزشی در دانشگاه­های علوم پزشکی می­تواند در آموزش از اهمیت ویژه­ای برخوردار باشد.
متن کامل [PDF 1533 kb]   (52 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb