Research code: 0
Ethics code: IR.IAU.B.REC.1403.113
Clinical trials code: 0
استادیار، گروه علوم اجتماعی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیت الله بروجردی، بروجرد، ایران (نویسنده مسئول) ، Reza.kavand@Abru.ac.ir
چکیده: (57 مشاهده)
چکیده:
پیش زمینه و هدف: تناقض بین سنت و مدرنیته، هویت زن ایرانی را نیز دچار چالش کرده است از طرفی ارزشهای سنتی و از سوی دیگر ارزشهای مدرن زن ایرانی را بین انتخاب هویت سنتی یا هویت مدرن یا پیوندی از هر دو، دچار سرگردانی کرده است، عوامل مختلفی بر شکل گیری هویت زنان تاثیر گذار است. در همین راستا این پژوهش با هدف بررسی عوامل جامعه شناختی و روانشناختی تاثیرگذار بر شکل گیری هویت زنان شهرستان بهبهان انجام شده است.
روش کار: این تحقیق باروش کمی، و با استفاده از تکنیک پرسشنامه انجام گرفته است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعداد 384 نفر بوده و روش نمونه گیری، خوشه ای چند مرحله ای و تصادفی ساده است. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، اطلاعات به دست آمده به وسیله نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: یافته های توصیفی پژوهش نشان میدهد که بیشتر از نیمی از زنان وضعیت هویت مندی شان و نوع نگرش شان به هویت زنانه در سطح متوسط رو به بالا است. یافتههای نتایج تبیینی نشان میدهد میزان همبستگی متغیرهای مستقل و وابسته 37/0 است و متغیر جامعه پذیری مدرن با 43/0 تأثیر بیشتری بر روی هویت زنان مورد مطالعه دارد.. بر حسب یافتههای تحلیلی حاصل از رگرسیون چند متغیره، به ترتیب متغیر مستقل جامعه پذیری سنتی 38/0، میزان دینداری 36/0 ، میزان استفاده از رسانه های نوین 29/0، دینداری مدرن22/0، دینداری سنتی 17/0 بر هویت زنان تأثیر می گذارند.
نتیجه گیری: از مطالعه انجام شده می توان استنتاج کرد که هویت زنان زنان مورد مطالعه بیش از اینکه هویتی سنتی باشد، هویتی مدرن است و بیش از اینکه زنان مورد مطالعه متاثر از عوامل سنتی در شکیلگیری هویتشان باشند متاثر از عوامل مدرن قرار دارند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی