Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0
گروه قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، MD_parizi@yahoo.com
چکیده: (152 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه به بررسی اثر التهاب در استئوآرتریت القاشده باMIA برعمکرد فیزیولوزیکی قلبی عروقی در موش صحرایی نر با دو فرضیه تایید استئوارتریت و دوز موثر عصاره تزریقی و خوراکی شقایق وحشی و اثرقلبی عروقی دوز موثرعصاره تزریقی شقایق وحشی میپردازد.
روش کار: دادهها به کمک نرم افزار SPSSو با استفاده از آزمون Independent T-test برای بررسی تفاوتهای بین گروهها و آزمون Paired sample T-test برای بررسی تفاوتهای بین مراحل مختلف یک گروه با در نظر گرفتن p<0.05 به عنوان سطح معنیداری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: استئوآرتریت (OA)، شایع ترین بیماری مفصلی بزرگسالان در سرتاسر جهان میباشد و استئوآرتریت زانو، شایعترین نوع آن است. شایعترین علامت استئوآرتریت، درد مفصل است. استئوآرتریت یک اختلال دژنراتیو شایع غضروف مفصل، است همراه با تغییرات هیپرتروفیک در استخوان ساب کندرال، که باعث التهاب بافتهای اطراف میگردد.
نتیجهگیری: مطالعات نشان دادهاند که التهاب سیستمیک و مزمن میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهد. از آنجایی که التهاب سینوویال در ایجاد مراحل اولیه OA نقش دارد، بنابراین از عوارض جانبی OA، بروز CVD میباشد. OA باعلائم درد خفیف تا متوسط همراه است وخط اول درمان این بیماری استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند سلکوکسیب میباشد. با این حال، عوارض جانبی خطرناک NSAIDs در بروز بیماری قلبی عروقی دراین افراد، استفاده طولانی مدت از NSAIDsها را محدود میکند. به کار بردن روشهای جایگزین از جمله استفاده از گیاهان دارویی میتواند باعث پیشگیری از عوارض جانبی ناشی از آن گردد. از جمله این گیاهان شقایق وحشی با نام علمی (Papaver rhoeas L.) میباشد که خاصیت ضدالتهابی دارد و در گرفتگیهای عروفی موثر میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پزشکی