جلد 29، شماره 5 - ( 5-1401 )                   جلد 29 شماره 5 صفحات 181-172 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dindari Parizi M. The Effect of Inflammation on Physiological Cardiovascular function in Male Rats. RJMS 2022; 29 (5) :172-181
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8203-fa.html
دینداری پاریزی مسعود. بررسی اثر التهاب برعمکرد فیزیولوزیکی قلبی عروقی در موش صحرایی نر. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (5) :172-181

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8203-fa.html


گروه قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، MD_parizi@yahoo.com
چکیده:   (152 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه به بررسی اثر التهاب در استئوآرتریت القاشده باMIA  برعمکرد فیزیولوزیکی قلبی عروقی در موش صحرایی نر با دو فرضیه تایید استئوارتریت و دوز موثر عصاره تزریقی و خوراکی شقایق وحشی و اثرقلبی عروقی دوز موثرعصاره تزریقی شقایق وحشی می­پردازد.
روش کار: داده­ها به کمک نرم افزار  SPSSو با استفاده از آزمون Independent T-test  برای بررسی تفاوت­های بین گروه­ها و آزمون Paired sample T-test برای بررسی تفاوت­های بین مراحل مختلف یک گروه با در نظر گرفتن p<0.05 به عنوان سطح معنی­داری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: استئوآرتریت (OA)، شایع ترین بیماری مفصلی بزرگسالان در سرتاسر جهان می­باشد و استئوآرتریت زانو، شایعترین نوع آن است. شایعترین علامت استئوآرتریت، درد مفصل است. استئوآرتریت یک اختلال دژنراتیو شایع غضروف مفصل، است همراه با تغییرات هیپرتروفیک در استخوان ساب کندرال، که باعث التهاب بافت­های اطراف می­گردد.
نتیجه‌گیری: مطالعات نشان داده­اند که التهاب سیستمیک و مزمن می­توانند خطر ابتلا به بیماری­های قلبی عروقی را افزایش دهد. از آنجایی که التهاب سینوویال در ایجاد مراحل اولیه OA نقش دارد، بنابراین از عوارض جانبی OA، بروز CVD می­باشد. OA باعلائم درد خفیف تا متوسط همراه است وخط اول درمان این بیماری استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند سلکوکسیب می­باشد. با این حال، عوارض جانبی خطرناک NSAIDs در بروز بیماری قلبی عروقی دراین افراد، استفاده طولانی مدت از NSAIDs­ها را محدود می­کند. به کار بردن روش­های جایگزین از جمله استفاده از گیاهان دارویی می­تواند باعث پیشگیری از عوارض جانبی ناشی از آن گردد. از جمله این گیاهان شقایق وحشی  با نام علمی (Papaver rhoeas L.) می­باشد که خاصیت ضدالتهابی دارد و در گرفتگی­های عروفی موثر می­باشد.
 
متن کامل [PDF 788 kb]   (45 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb