جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1400.091

Ghobadi Lamooki L, Salehi M, Saffariyan Hamedani S. The Role of Paradox Control Cognitive Strategies on the Sustainability of Manpower Agility. RJMS 2024; 31 (1) :1-8
قبادی لموکی لیلا، صالحی محمد، صفاریان همدانی سعید. نقش استراتژی‌های شناختی کنترل پارادوکس بر پایداری چابک سازی نیروی انسانی. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-8

دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، drsalehi@iausari.ac.ir
زمینه و هدف: استراتژی شناختی، تلاش­هایی هستند که احساسات ناشی از برخورد با پدیده­های پارادوکس­گونه، تنش­ها و ابهام­های موجود را تنظیم می­کند و  با این روش قادر است علائم و احساسات منفی و ناراحتی ناشی از تنش­ ها و ابهام ­های پدید آمده را کاهش دهد و مسبب خلاقیت، تحول­گرایی، مسئولیت­پذیری در نیروی انسانی شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر نقش استراتژی شناختی کنترل پارادوکس بر پایداری چابک­سازی نیروی انسانی بود.
روش کار: پژوهش کاربردی و به­صورت مختلط با استفاده از یک رویکرد کیفی و کمی با طرح اکتشافی انجام شد. بخش کیفی متشکل از 10 نفر از اساتید دانشگاه آزاد که به روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب گردیدند. و در بخش کمی از جامعه آماری 341 نفری 181 نفر از روسا واحدها، دانشکده­ها و کلیه مسئولان اداری، آموزشی، مالی و دانشجویی به روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای و براساس فرمول کوکران انتخاب گردیدند.
یافته­ ها: نتایج نقش استراتژی شناختی کنترل پارادوکس بر پایداری چابک­سازی نیروی انسانی را تایید و همچنین چهار مؤلفه­ فردیت، سلامت شغلی، تنیدگی و هوش هیجانی را در بعد استراتژی شناختی شناسایی نمودند.
نتیجه­ گیری: به طور کلی می­توان اذعان داشت که نقش باورهای روان شناختی به افرادی که از سطوح بالای ادراک قابلیت­های هیجانی برخوردارند، امکان می­دهد که بتوانند با تنش­های پارادوکس­گونه روبرو شوند، تنش ادراک شده کمتری را گزارش دهند و همچنین رضایت شغلی، احساس موفقیت و انگیزه بیشتری را داشته باشند.