Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.SARI.REC.1402.113
Clinical trials code: 01
دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایران ، m.pouromran@gmail.com
چکیده: (401 مشاهده)
زمینه و هدف: در مدراس به ارزش آفرینی توجه چندانی نمیشود و پژوهشهای خیلی محدودی به صورت پراکنده در این زمینه انجام شده است؛ لذا هدف مطالعه، شناسایی مؤلفههای روانشناختی پرورش مدیران ارزش آفرین در دوره متوسطه بود.
روش کار: در انجام این پژوهش از طرح پژوهش آمیخته (کیفی- کمی) از نوع اکتشافی استفاده شد. در بخش کیفی، به کمک مصاحبههای نیمه ساختار یافته با 14 نفر از متخصصان و صاحبنظران، اعضای هیئت علمی در حوزه مدیریت و خبرگان در حوزه مدیران آموزش و پرورش، بر اساس نمونهگیری هدفمند مصاحبه انجام و کدها و مولفههای روانشناختی مؤثر بر پرورش مدیران ارزش آفرین احصاء گردید و پرسشنامهای محقق ساخته، طراحی و بین 321 نفر از کلیه متخصصان و صاحبنظران، اعضای هیئت علمی در حوزه مدیریت و خبرگان در حوزه مدیران آموزش و پرورش به صورت تصادفی ساده توزیع گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با روشهای تحلیل عاملی و مدل تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزارهای SPSS و LISREL انجام گرفته است.
یافته ها: مقادیر بار عاملی و مقدار t برابر با 926/0 میباشد که مثبت بودن رابطه نشان از همراستا بودن متغیرها است. بررسی شاخص ضریب پایایی ترکیبی 795/0 بدست آمد که نشان از پایداری درونی مناسب برای مدل اندازه گیری دارد. روایی همگرا مقدار 943/0 که نشان از روایی همگرای مناسب است. شاخص برازش، 369/0 میباشد که قوی و مطلوب میباشد.
نتیجهگیری: در یک بیان کلی میتوان اینگونه مطرح نمود که در بُعد روانشناختی، روحیه موفقیت خواهی و توفیق طلبی بالاترین اولویت و انعطافپذیری کمترین اولویت را داشته است و مؤلفههای روانشناختی در پرورش مدیران ارزش آفرین اثرگذار هستند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی