جلد 29، شماره 1 - ( 1-1401 )                   جلد 29 شماره 1 صفحات 183-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 0

Safdari M, Morsal B, Tayebi sani S M, Sahami S. A Review of the Ergonomic Aspects of Fitness and Sports Tools Located in Wellness Spaces. RJMS 2022; 29 (1) :175-183
صفدری مریم، مرسل باقر، طیبی ثانی سیدمصطفی، سهامی سوسن. مروری بر جنبه‌های ارگونومیکی ابزارهای تندرستی و ورزشی مستقر در فضاهای تندرستی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (1) :175-183

استادیار مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران ، morsal1361@gmail.com
زمینه و هدف: مطالعه در حوزهارگونومیکی ابزارهای تندرستی و ورزشی مستقر در فضاهای تندرستی در راستای بهبود سلامت جامعه اهمیت دارد لذا بر این اساس مطالعه حاضر با جنبه‌های ارگونومیکی ابزارهای تندرستی و ورزشی مستقر در فضاهای باز تندرستی صورت گرفته است.
روش کار: این مطالعه مروری با بررسی واژه­های کلیدی ارگونومیکی، ابزارهای ورزشی که طی سال های 2007 الی 2022و حاصل جسستجو در پایگاه های اطلاعاتی Science direct, Google Scholar, PubMed, SID, Magiran, Wiley, Springer, Web of Science(ISI), Scopus, ProQuest صورت گرفته است که در ابتدا 65 مقاله و در مرحله غربالگری 30 مقاله   و در انتها 25 مقاله مورد تجزیه و تحلیل محتوایی قرار گرفت.
یافته‌ها: به منظور نیل به هدف اصلی مطالعه، درصدد پاسخ به این سوال اساسی است که جنبه‌های ارگونومیکی ابزارهای تندرستی و ورزشی مستقر در فضاهای تندرستی چه چیزهایی هستند.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعات متعدد نشان داده است که جنبه‌های ارگونومیکی با عوامل متعددی در ارتباط است که مهمترین بخش آن رضایت از امکانات، بعد آموزشی و اجتماعی، تسهیلات پژوهشی و عمومی و فرصت¬های کارآفرینی   است.