جلد 30، شماره 7 - ( 7-1402 )                   جلد 30 شماره 7 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.ARAK.REC.1401.001
Clinical trials code: 01


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haddadi K, Niusha B, Shaterian Mohammadi F. The Effectiveness Mixed Method of Time Perspective and Mindfulness Education on Marital Commitment and Affective Control in Mothers with Low Marital Satisfaction. RJMS 2023; 30 (7) :1-10
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8159-fa.html
حدادی کتایون، نیوشا بهشته، شاطریان محمدی فاطمه. اثربخشی آموزش تلفیقی چشم انداز زمان و ذهن‌آگاهی، بر تعهد زناشویی و کنترل عواطف در مادران با رضایت زناشویی پایین. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (7) :1-10

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8159-fa.html


گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران ، Beheshteh-niusha@yahoo.com
چکیده:   (296 مشاهده)
زمینه و هدف: در خصوص آموزش تلفیقی چشم‌انداز زمان و ذهن‌آگاهی، تا کنون به طور گسترده استفاده نشده و اثرات این آموزش بر متغیرهای زناشویی نیازمند پژوهش بیشتری است؛ لذا هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش تلفیقی چشم انداز زمان و ذهن‌آگاهی، بر تعهد زناشویی و کنترل عواطف در مادران با رضایت زناشویی پایین بود.
روش ­کار: این پژوهش از نوع شبه آزمایشی بود و در قالب طرح پیش آزمون- پس آزمون- پیگیری با گروه گواه اجرا شد. جامعه آماری عبارت بود از مادران با رضایت زناشویی پایین در منطقه 5 تهران در سال 1401 که با روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر با رعایت ملاک های ورود و خروج انتخاب شدند و به طور تصادفی در گروه آزمایش و گواه گمارش شدند. پیش از شروع مداخله، هر دو گروه در مرحله پیش آزمون شرکت کردند و پس از آن گروه آزمایش به صورت گروهی در  12 جلسه 60 دقیقه ای تحت آموزش تلفیقی چشم انداز زمان و ذهن‌آگاهی قرار گرفتند. گروه گواه نیز هیچ مداخله ای دریافت نکرد. سپس هر دو گروه آزمایشی در مرحله پس آزمون شرکت کردند و پس از 3 ماه مرحله پیگیری انجام شد. برای سنجش تعهد زناشویی از پرسشنامه استاندارد تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997) و برای  کنترل عواطف از مقیاس کنترل عواطف ویلیامز (1997)، استفاده شد. داده‌ها با روش تحلیل واریانس آمیخته مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته­ها: نتایج نشان داد اثر آموزش تلفیقی چشم انداز زمان و ذهن‌آگاهی بر تعهد زناشویی و  کنترل عواطف معنادار است.
نتیجه‌گیری: از این نتایج می­توان نتیجه گرفت تعهد زناشویی و  کنترل عواطف مادران با رضایت زناشویی پایین با روش‌های  آموزشی تلفیقی چشم‌انداز زمان و ذهن‌آگاهی قابل افزایش است.
متن کامل [PDF 545 kb]   (79 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb