جلد 31، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 31 شماره 1 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: ETHCS-2304-1107
Clinical trials code: 0


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Malahi K, Sohrabi Shagfati N, Samani S, Khosravi S. Identifying Harmful Factors in Parent- Adolescent Relationships. RJMS 2024; 31 (1) :1-13
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8135-fa.html
ملاحی خاتون، سهرابی شگفتی نادره، سامانی سیامک، خسروی صدرالله. شناسایی عوامل آسیب‌زا در روابط والد و نوجوان. مجله علوم پزشکی رازی. 1403; 31 (1) :1-13

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8135-fa.html


دانشیار، گروه روان شناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران. (نویسنده مسئول) ، sohrabi_sh2006@yahoo.com
چکیده:   (738 مشاهده)
زمینه و هدف: نوجوانی یکی از مراحل بحرانی دوران رشد است که با تغییرات جسمانی، هیجانی و اجتماعی مشخص می‌شود. امروزه به ارتباط والد و نوجوان توجه زیادی می‌شود، به همین دلیل ضرورت دارد تا عوامل آسیب‌زا در روابط والد و نوجوان را شناسایی کرد تا بتوان راهکارهایی به منظور بهبود روابط بین نوجوانان و والدین ارائه کرد. با توجه به اهمیت موضوع، پژوهش حاضر به بررسی شناسایی عوامل آسیب‌زا در روابط والد و نوجوان می‌پردازد.
روش کار: در این پژوهش، از روش ترکیبی و رویکرد اکتشافی استفاده شد. نمونه‌گیری در بخش کیفی به‌صورت هدفمند و با تکنیک شبکه متخصصان انجام شد که 23 نفر در مصاحبه شرکت کردند. جامعه آماری در بخش کمی کلیه دانش آموزان دختر و پسر متوسطه دوم بود که تعداد 379 نفر از آنها به روش نمونه‌گیری طبقه­ای ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در بخش کیفی پژوهش، مصاحبه‌ی نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه‌ی محقق ساخته بود. تحلیل داده‌های بخش کیفی بر اساس کدگذاری باز، انتخابی و نظری بود و داده‌های بخش کمی با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفت. در بخش کمی پژوهش، تحلیل عاملی تأییدی و مدل معادلات ساختاری از طریق نرم‌افزارSmart PLS 3 ­­­­ انجام گرفت.
یافته ­ها: نتایج پژوهش بر مبنای مصاحبه‌ها نشان داد که عوامل آسیب زا در روابط والد و نوجوان عبارتند از: 1) عدم استقلال دادن به نوجوانان؛ مقایسه فرزندان؛ عدم آزادی عمل داشتن؛ عدم ارتباط صحیح با نوجوانان؛ عدم اعتماد به نوجوانان؛ عدم آگاهی والدین؛ والدین مستبد؛ عدم درک والدین. نتایج همچنین در بخش کمی نشان داد که مقایسه فرزندان؛ عدم ارتباط صحیح با نوجوانان؛ عدم اعتماد به نوجوانان؛ عدم آگاهی والدین؛ والدین مستبد؛ عدم درک والدین از جمله عوامل آسیب زا در روابط والد و نوجوان می‌باشد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان گفت که شناسایی هر یک از عوامل آسیب‌زا روابط والد و نوجوان باعث می¬شود که ریشه‌های مشکلات بین والدین و نوجوانان شناسایی شود و در نتیجه بهبود یابد.
متن کامل [PDF 1356 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb