Ethics code: 1

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ، barzegar.soheyla@yahoo.com
پاپیلوما ویروس های انسانی(HPVs) گروهی از ویروس های بیماری زا در انسان می باشند که باعث ایجاد تومورهای خوش خیم و در مواردی بد خیم در بافت های پوستی و مخاطی انسان در نواحی مختلف بدن به خصوص ناحیه ژنیتال می شوند. این ویروس ها از طریق تماس پوستی به راحتی منتقل شده و مهم ترین ریسک فاکتور مرتبط با سرطان سرویکس در زنان می باشد. عفونت با پاپیلوما ویروس ها در حال افزایش بوده و باعث نگرانی هایی در سطح جامعه و تاییدی بر لزوم کنترل و پیشگری از آن شده است. کنترل گسترش عفونت با استفاده گسترده از واکسن ها و تشخیص به موقع و سریع عفونت برای جلوگیری از گسترش عفونت و پیشرفت آن به سرطان ضروری می باشد. با توجه به اینکه در ایران برنامه مشخص جامع در رابطه با واکسیناسیون موجود نبوده، با افزایش موارد ابتلا به سرطان دهانه رحم و رابطه مستقیم این بیماری با HPV لزوم تدوین برنامه مشخص واکسیناسیون ضروری به نظر می رسد. این مقاله مروری بر ویژگی های عمومی، بیماری زایی، اپیدمیولوژی و واکسیناسیون بر علیه این ویروس می باشد و سعی بر جمع بندی مطالب بنیادی و نوین در مورد این ویروس انکوژن کرده است.

نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: میکروبیولوژی