جلد 29، شماره 12 - ( 12-1401 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 450-444 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 0

Hirad A. Managers' Thinking on Financial Health from the Perspective of Financial Health System Employees. RJMS 2023; 29 (12) :444-450
هیراد علیرضا. تفکر مدیران بر سلامت مالی از دیدگاه کارکنان امور مالی نظام سلامت. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :444-450

دکتری تخصصی گروه حسابداری، واحد خاش، دانشگاه آزاد اسلامی، خاش، ایران ، alireza.hirad@gmail.com
زمینه و هدف: اصلاح نظام سلامت یکی از سیاست­های اساسی در کشورهای مختلف با توجه به مبنای اصلی اصلاح سیستم­های مالی انجام می­گردد، لذا هدف مطالعه بررسی تأثیر سبک تفکر مدیران بر سلامت مالی از دیدگاه کارکنان امور مالی نظام سلامت بود.
روش کار: جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کارکنان امور مالی نظام سلامت شهر تهران بود که در سال 99-1398 مشغول به فعالیت در مراکز بهداشت، بیمارستان­ها بودند. تعداد جامعه آماری بنا بر استعلام از واحد دانشگاه­ها علوم پزشکی تهران بالغ بر 100000 نفر بود. حجم نمونه از طریق جدول کرجسی مورگان تعداد 384 نفر، به روش نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. از پرسشنامه سلامت مالی محقق ساخته و سبک تفکر استرنبرگ و واگنر (1992) برای جمع آوری داده­ها استفاده شد. از روش معادلات ساختاری برای بررسی رابطه بین متغیرها استفاده شده است.
یافته‌ها: نتایج نشان داد سبک تفکر مدیران بر سلامت مالی تاثیری به میزان 905/0 دارد (05/0>P). با توجه به اینکه میزان مطلوب شاخص GOF بالاتر از 36/0 می­باشد، می­توان چنین اعلام داشت که میزان این شاخص در متغیرهای تحقیق در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، می­توان گفت که یکی از راه­های توسعه سلامت مالی، ارتقا سبک تفکر مدیران در جهت توسعه مالی سازمان نظام پزشکی می­باشد.