جلد 29، شماره 12 - ( 12-1401 )                   جلد 29 شماره 12 صفحات 509-497 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanipour khondabi F, Asadi Davodabadi M, Aliahmadi O, Roshanaei A. A Comparative Study of Women's and Men's Employment Programs in Iran's Development Programs. RJMS 2023; 29 (12) :497-509
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8074-fa.html
غنی پور خندابی فاطمه، اسدی داودآبادی محمدحسین، علی احمدی امید، روشنایی علی. مطالعه تطبیقی برنامه‌های اشتغال زنان و مردان در برنامه‌های توسعه‌ای ایران. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :497-509

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8074-fa.html


استادیار، گروه جامعه شناسی، واحد آشتیان، دانشگاه آزاد اسلامی، آشتیان، ایران ، Assadi2001ir@yahoo.com
چکیده:   (677 مشاهده)
زمینه و هدف: مهم ترین عامل سرعت رشد و توسعه اقتصادی جامعه منابع انسانی آن جامعه است و هر جامعه نیز متشکل از زنان و مردان فعال است لذا هدف این مقاله بررسی سیاست­های جنسیتی حاکم بر برنامه­های توسعه اشتغال ایران در پیش و پس از انقلاب است.
روش کار: مقاله فوق مطالعه اسنادی و کتابخانه­ای می­باشد. روش تحقیق بکار رفته از نوع تحلیل ثانویه و اکثرا با بهره­گیری از داده­های کتابخانه­ای و بهره برداری از سایت­ها و سرشماری­های عمومی نفوس و مسکن و اطلاعات ثبتی انجام شد. با توجه به نوع داده­ها مطالعه در سطح توصیفی و تحلیلی می­باشد.
یافته­ ها: نتایج بدست آمده از وضعیت اشتغال زنان نشان می­دهد که در طول سال­های مختلف در پیش از انقلاب و حتی پس از انقلاب تغییرات اشتغال زنان روند صعودی یا نزولی منظمی را تجربه نکرده است. در مقایسه اشتغال زنان و مردان نیز نشان دهنده برتری همیشگی مردان در بازار کار در طول بررسی آماری از سال (1400-1335) بوده است. همچنین روند بی­ثبات توسعه در اشتغال زنان و مردان، به ویژه زنان نشان دهنده آن است که با کوچکترین تغییرات در شرایط اقتصادی، بخش عمده ای از نیروی کار زن از بازار خارج شده و این مسئله نه تنها از نظر اقتصادی، بلکه از نظر اجتماعی نیز پیامدهای نامطلوبی را برای جامعه در بر دارد. در برنامه های توسعه پیش از انقلاب اسلامی، دیدگاه دولتمردان از توسعه، صرفاً اقتصادی بود.
نتیجه­ گیری: نتایج بدست آمده از وضعیت اشتغال زنان نشان می­دهد که در طول سال­های مختلف در پیش از انقلاب و حتی پس از انقلاب تغییرات اشتغال زنان روند صعودی یا نزولی منظمی را تجربه نکرده است.
 
متن کامل [PDF 682 kb]   (206 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کاردرمانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb