جلد 29، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 407-401 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.R.REC.1401.059
Clinical trials code: 01

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kiaei S M, Vaziri S, Lotfi Kashani F. The Effectiveness of Integrative Treatment Approaches on Depression in Iranian Researches. RJMS 2023; 29 (11) :401-407
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8016-fa.html
کیایی سیدمهدی، وزیری شهرام، لطفی کاشانی فرح. اثربخشی رویکردهای درمانی یکپارچه‌نگر بر افسردگی در پژوهش‌های ایرانی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (11) :401-407

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-8016-fa.html


دانشیار، گروه روانشناسی بالینی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران ، shahram.vaziri@gmail.com
چکیده:   (514 مشاهده)
زمینه و هدف: سالانه، در سطح ایران و جهان پژوهش‌های بسیار زیادی درحوزه‌ی افسردگی به خصوص در حیطه درمان صورت می‌گیرد، بنابراین پژوهش حاضر با هدف اثربخشی رویکردهای درمانی یکپارچه‌نگر بر افسردگی در پژوهش‌های ایرانی انجام شد.
روش کار: روش مطالعه فراتحلیل بود و جامعه آماری آن شامل مطالعات فارسی بود که برای دسترس به مقالات فارسی زبان در پایگاه‌های مجلات تخصصی فارسی زبان با کلیدواژه‌های یکپارچه‌نگر، رویکرد یکپارچه‌نگر، درمان یکپارچه‌نگر، رویکردهای درمانی یکپارچه‌نگر، گروه درمانی یکپارچه‌نگر، روان‌درمانی مثبت یکپارچه‌نگر و افسردگی، به طور جداگانه و در ترکیب با هم، جستجو شدند. در نتیجه‌ی فرایند جستجو، تعداد 16 عنوان مقاله مرتبط با موضوع به دست آمد و پس از فرایند حذف مطالعات براساس ملاک‌های ورود و خروج، تعداد 7 مقاله حذف و تعداد 9 مقاله برای این فراتحلیل مناسب تشخیص داده شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار CMA2 بهره گرفته شده است.
یافته‌ها: بررسی سوالات نشان داد که مقدار اندازه اثر رویکردهای درمانی یکپارچه‌نگر بر روی افسردگی برابر با 62.3 درصد می‌باشد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان بیان داشت که این پژوهش می‌تواند به درمانگران حوزه افسردگی کمک بسیار زیادی نماید و درمانگران با استفاده از نتایج حاصل می‌توانند با انتخاب روش صحیح درمان و اجرای موثر آن بهبود بیماران خود را به طور موثرتر و کارآمدتر ممکن سازند و در تسریع فرایند درمان و کاهش رنج بیمارانشان مفید واقع شوند.
متن کامل [PDF 705 kb]   (166 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb